Sant Cugat vol que el nou pla de protecció de Collserola lluiti contra l'accidentalitat de la Rabassada

És una de les al·legacions de la ciutat al nou canvi puntual del PGM de la serra


  • Comparteix:

La Rabassada és la carretera més perillosa del país segons el RACC / Foto: Google Maps

La Rabassada és la carretera més perillosa del país segons el RACC / Foto: Google Maps

Erradicar l'accidentalitat de la carretera de la Rabassada, preservar els valors naturals de la Pedrera Berta i protegir el patrimoni construït de Collserola són algunes de les al·legacions que l'Ajuntament ha presentat per a l'aprovació inicial de la modificació puntual del PGM de la Serra de Collserola, que tramita l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Amb l'única abstenció del PP, la resta de grups ha aprovat la ratificació d'aquestes al·legacions que també volen que el nou pla de protecció de la serra es preocupi per temes de planejament com garantir la continuïtat dels nuclis de Sol i Aire i Mas Fortuny. La previsió és que l'AMB aprovi definitivament aquest canvi de planejament a l'àmbit de Collserola abans de l'estiu.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ EL TEXT

El consistori vol que el tram de la carretera de la Rabassada, entre Sant Cugat i Barcelona i amb titularitat de la Generalitat, deixi de ser el més perillós del país i demana 'accions correctores'. És una de les al·legacions redactades i amb les quals el consistori demana una anàlisi de la problemàtica, donada 'la convivència important de ciclistes i vehicles, sobretot, en caps de setmana i festius'. Entre les peticions: limitar el control d'accés als vehicles en dies i horaris amb més afluència.

Les esmenes santcugatenques incideixen en tres àmbits més:

  • Planejament
    En el punt de mira la continuïtat dels nuclis de Mas Fortuny i Sol i Aire i com preservar-los, amb la tutela de l'Ajuntament. Un pla d'actuació a la zona, amb el compromís que els nuclis no s'ampliaran, ha de garantir-hi amb el nou PGM la legalització i la dotació de més serveis.

  • Pedrera Berta
    En la línia de l'última moció aprovada, l'Ajuntament introdueix propostes perquè la pedrera ubicada entre Sant Cugat i el Papiol pugui obrir-se a la ciutadania com un circuit visitable i protegir així els seus valors. Durante el debat plenari, el PSC ha qüestionat que incloure la preservació de la pedrera en aquest paquet d'al·legacions 'sigui el marc competencial adient quan ja s'està tramitant amb la Generalitat'.

  • Patrimoni
    L'objectiu és 'reforçar del patrimoni construït de Collserola com el Casino i les masies i cases rurals, mirant de possibilitar per aquestes últimes 'un mínim aprofitament econòmic que permeti la seva conservació'.


    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.