Enric Millo demana per carta als alcaldes que mantinguin la 'neutralitat' a l'espai públic


Temes relacionats

Debat al ple per la neutralitat dels treballadors públics (21/mai/18)

L'Ajuntament penja de nou la pancarta 'Llibertat presos polítics' a la façana del consistori (29/des/17)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha demanat als alcaldes a través d'una carta que mantinguin la 'neutralitat' als espais públics. La missiva, que recorda als batlles l''obligació' de no permetre 'l'ocupació' amb 'símbols partidistes' que 'puguin malmetre la convivència', arriba després dels enfrontaments en una platja de Canet de Mar per la retirada de creus grogues. El ple municipal, de fet, va debatre aquest dilluns sobre la 'neutralitat dels treballadors públics' arran d'una moció original del PP que es va aprovar amb esmenes a la totalitat del PDeCAT-Demòcrates.

A la carta, Millo fa referència al 'principi de neutralitat' de l'article 103 de la Constitució i recorda que els espais públics 'són de tots' els ciutadans. De fet, el delegat del govern a Catalunya responsabilitza els ajuntaments de fets com el de Canet de Mar, que van acabar amb tres activistes independentistes ferits lleus, per 'l'incompliment d'aquesta objectivitat i neutralitat'.

Enric Millo també assegura que 'en els últims mesos' carrers i places de diversos municipis 'i inclús façanes d'edificis públics' estan 'sent ocupats per aquesta simbologia partidista'. A Sant Cugat, tant Cs com el PP han demanat en reiterades ocasions la retirada de llaços grocs i de pancartes que demanen la llibertat dels 'presos polítics' a l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix i al Teatre-Auditori.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.