Es personen davant el jutge els primers santcugatencs investigats pel tall de la C16 el 8-N

L'advocada dels encausats confia que s'arxivi la causa perquè considera que els fets no són constitutius de delicte


  • Comparteix:

Els primers santcugatencs citats a declarar acusats d'un delicte de desordre públic pel tall de la C-16 a l'alçada del Túnels de Vallvidrera durant la vaga del 8 de novembre s'han personat aquest dimecres al matí al jutjat d'instrucció número 4 de Rubí acompanyats per un centenar de veïns d'aquest municipi i de Sant Cugat. Un cop acabada la vista, l'advocada dels investigats s'ha mostrat confiada en el fet que el jutge arxivi la causa ja que considera que 'els fets no són constitutius de delicte' i ha reiterat que la identificació dels presumptes autors 'és molt feble'. Aquest dimecres ha estat el torn de vuit dels 16 investigats, un dels quals no s'ha personat a la vista perquè es troba fora del territori i s'ha demanat la suspensió de la declaració. De la resta, quatre s'han acollit al dret de no declarar.

El procés s'ha allargat durant menys d'una hora i el jutge ha preguntat als presumptes implicats sobre la titularitat dels vehicles, si eren al lloc dels fets o si van participar a l'acció de protesta, entre d'altres. De fet, una de les investigades ha explicat que el cotxe no és propietat seva, tot i que en aquells moments encara no s'havia fet el canvi de nom, i que no té res a veure amb els fets del 8 de novembre. Per tot plegat, l'advocada de la defensa, Anaïs Franquesa, confia que finalment s'arxivi la causa.

Anaïs Franquesa

Nosaltres pensem que el cas s'hauria d'arxivar en primer lloc perquè els fets no són constitutius de delicte i en segon lloc perquè la identificació dels suposats o suposades autores és molt feble.


En aquest sentit, la lletrada sosté que no es pot acusar els investigats de desordre públic perquè no es van produir danys materials ni personals.

Anaïs Franquesa

El que va succeir allà era un acte de protesta. Es va tallar escassament una hora una part de la C16, de fet es va deixar fins i tot una via alternativa per aquells vehicles que volguessin anar per un altre lloc. Tot això va ser en el context d'una vaga general que busquen la interpel·lació de les autoritats.


Franquesa ha explicat que ara cal esperar les declaracions de la resta d'investigats, que estan citats dijous de la setmana que ve tot i que el lletrat ha demanat una suspensió de la vista per motius d'agenda.

Les defenses valoraran properament si aporten proves testificals al procediment. En cas que no ho facin, el magistrat haurà de decidir si hi ha prous indicis per continuar amb el procediment i anar a judici o bé si els indicis són febles i els fets no són constitutius de delicte i arxivar el cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.