Conesa donarà explicacions sobre la sentència del 'cas Palau' al ple de dilluns


  • Comparteix:

Mercè Conesa / Foto: Localpres

Mercè Conesa / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, es pronunciarà sobre la sentència del 'cas Palau' al ple de dilluns que ve. Fonts municipals han apuntat a Cugat.cat que l'alcaldessa advoca 'per la transparència' i per això des d'alcaldia s'ha introduït en l'ordre del dia la valoració de Conesa, reclamada per partits de l'oposició.

La sentència del 'cas Palau' va concloure aquest dilluns que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va rebre diners de l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat. Segons el text, la constructora de l'equipament, Ferrovial, va abonar una comissió del 4% dels 4,1 milions d'euros de l'import de l'obra, poc més de 167.000 euros, dels quals va entregar el 2,5 % a CDC (104.400) i l'1,5% (62.640) a Fèlix Millet i Jordi Montull per la seva intermediació.

Arran de la resolució, els grups de l'oposició van demanar des de Cugat.cat que l'alcaldessa donés explicacions de forma específica, tret del PSC, antic soci de govern. L'Ajuntament va exposar aquest dilluns que l'afer era un tema de partit i es desmarcava de fer declaracions.

Tots els grups de l'oposició reproven que la sentència vinculi el cobrament de comissions per obra pública amb Sant Cugat. En el cas de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, la petició d'explicacions a Conesa s'ha fet públicament aquest dimecres en roda de premsa.

El PDeCAT local, igual que el partit a àmbit nacional, va remarcar el respecte a les resolucions judicials i 'el compromís amb la transparència i de bones pràctiques en l'acció política'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.