Les ordenances fiscals i el pressupost per al 2018 arriben avui al ple

Imatge d'arxiu d'un ple municipal

Política

Publicat el 16/oct/17 per Anna González

Les ordenances fiscals i el pressupost municipal de l'any vinent inicien aquest dilluns els tràmits al ple municipal. Durant la sessió també es donarà compte de la declaració de la junta de portaveus de condemna de la repressió policial de l'1-O i es debatran vuit mocions que posaran sobre la taula el dret a morir dignament, la renda garantida, millores a la zona esportiva municipal de la Guinardera i el suport a la família, entre d'altres. El ple comença a les quatre de la tarda a l'ajuntament i a les vuit té lloc la sessió de participació ciutadana.

El ple municipal d'octubre arrencarà amb les modificacions de representants a ens supramunicipals i a consells de barri. Ja en Urbanisme, es porta a aprovació provisional la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de l'illa 21. Es tracta de l'entorn urbà de l'illa situada entre els carrers de Francesc Moragas, Dos de Maig i la Rambla Can Mora, que canviarà d'aspecte amb un nou edifici d'habitatges que permetrà ocultar la mitgera del bloc de pisos actual i el naixement d'una petita plaça. El ple va donar llum verda a l'aprovació inicial a l'abril amb els vots favorables de l'equip de govern, el PP i ERC-MES i l'abstenció de la resta de grups. També es proposen modificacions urbanístiques o d'ús al sector de Can Graells, als carrers de Pompeu Fabra de Mira-sol i l'avinguda de Roquetes a Can Magí, i a l'entorn de la seu de l'EMD de Valldoreix.

L'àrea d'Economia presenta la proposta d'ordenances fiscals per al 2018 per a la seva aprovació provisional i la de pressupost municipal de l'any vinent per a l'aprovació inicial.

De la seva banda, la cartera de Polítiques de cicle de vida, progrés social i habitatge planteja la concessió de compatibilitat per exercir una segona activitat i la modificació de la plantilla personal funcionarial i laboral.

Declaracions de la junta de portaveus i mocions dels grups municipals

El ple municipal donarà compte de la declaració de la junta de portaveus de condemna de la repressió policial de l'1-O. A més, el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUiA presenten una moció conjunta de condemna a la brutalitat policial de l'Estat espanyol a Catalunya.

- El PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, Cs, ICV-EUiA, el PSC i ERC-MES porten a debat un text en suport al dret a morir dignament.

- ERC-MES, el PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA i el PSC s'uneixen per declarar Sant Cugat Ciutat promotora de la Renda Garantida de Ciutadania.

- El regidor no adscrit posa sobre la taula del ple una moció de l'Associació de Vallès sense Fronteres i l'Asociación sin Fronteras per a la creació d'una guia d'actuació contra actituds racistes, discriminatòries i xenòfobes.

- ERC-MES proposa rehabilitar l'espai en desús del pavelló de la Guinardera per a l'ús social de les entitats esportives.

- Cs presenta una moció per a la gratuïtat del servei de bus llançadora del centre de la ciutat a la ZEM de la Guinardera.

- ICV-EUiA vol crear una xarxa antirumors a Sant Cugat.

- El PP porta un text per a l'elaboració d'un Pla municipal de suport a la família.

La sessió acabarà amb els prec, preguntes i interpel·lacions de l'oposició als membres de l'equip de govern.