El ple de Sant Cugat aborda avui un nou pas cap a la rehabilitació de La Unió

Imatge d'arxiu d'un ple municipal / Foto: Localpres

Política

Publicat el 15/mai/17 per Anna González

El ple municipal aborda aquest dilluns la proposta de nomenament de representants municipals en el consell general del Consorci Local Ajuntament-La Unió, pas necessari per avançar en el procés de remodelació de l'equipament cultural. A la sessió, que comença a les quatre de la tarda a l'ajuntament, també es donarà el vistiplau als acords institucionals per rebutjar els actes de violència i discriminació cap el col·lectiu LGBTI a Txetxènia i per a la instal·lació de canviadors de bolquers accessibles per a homes i dones. A més, els grups municipals proposen un Sant Cugat lliure de violència masclista, la millora en la gestió de residus, la commemoració de la celebració del Congrés de Cultura Catalana i el reforç de la coordinació de la seguretat a la ciutat. A les vuit del vespre el ple s'aturarà per donar pas al torn de l'audiència pública.

Punts d'àrees de govern
L'equip de govern proposa modificar un lloc de treball de personal eventual per dotar el tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, el socialista Pere Soler, d'un assessor, com preveu el pacte de govern amb el PDeCAT-Demòcrates. A més, en l'àmbit de Participació Ciutadana, donarà compte de les modificacions en el reglament de Participació Ciutadana i de la designació parcial de representants d'entitats i associacions de veïns en es consells de barri. També proposa una modificació parcial d'un representant polític en el consell de barri Centre Oest.

En Medi Ambient, es porta una dació de compte de la Declaració de Tarragona aprovada a la 17a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Sostenibilitat.

L'àrea de Presidència eleva al ple la resolució de les al·legacions i l'aprovació definitiva de les modificacions en el Reglament Orgànic Municipal (ROM). En Cultura, passarà per la sessió el nomenament dels representants municipals al consell general del Consorci Local Ajuntament-La Unió i l'aprovació inicial del Pla Director de la Música Clàssica, així com la cessió d'ús d'un local municipal per a Diables i un altre per a l'Agrupament Escolta Berenguer el Gran.

L'àmbit d'Economia informarà de l'estat d'execució del pressupost corresponent al primer trimestre i porta a aprovació una modificació dels comptes i la proposta del Pla Econòmic Financer per al 2017-2018. A més, l'àrea de Govern Obert, proposa la resolució d'al·legacions i l'aprovació definitiva del Codi de Conducta dels membres electes i del personal directiu.

Mocions institucionals
Els grups municipals donaran el vistiplau a dues mocions institucionals. D'una banda, la proposta de rebuig als actes de violència i discriminació cap a les persones del col·lectiu LGBTI a Txetxènia. De l'altra, la moció institucional per a la igualtat i corresponsabilitat amb la instal·lació de canviadors de bolquers accessibles per a homes i dones.

Mocions dels grups municipals
- La CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates, C's i el PSC presenten una moció conjunta per un Sant Cugat lliure de violència masclista.

- ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates, C's, ERC-MES i el PSC porten al ple una proposta per a la millora en la prevenció i en la gestió de residus.

- Els grups del PDeCAT-Demòcrates, el PSC, la CUP-PC i ERC-MES proposen la commemoració de la celebració del Congrés de Cultura Catalana.

- El PDeCAT-Demòcrates, el PSC i ERC-MES presenten una moció conjunta per alliberar la reinversió del superàvit dels ens locals.

- El PP, el PDeCAT-Demòcrates i el PSC s'uneixen en una moció per millorar la coordinació de la seguretat a Sant Cugat.

- C's porta a debat un text perquè Sant Cugat tingui servei de pediatria d'urgències les 24 hores del dia durant tot l'any.

- ERC-MES buscarà l'acord per a la revisió del nomenclàtor i per a la retirada de tota la nomenclatura franquista dels carrers i places.