El jutge del 3% cita Sant Cugat en la investigació de pressions d'un càrrec de Governació a pèrits


  • Comparteix:

La declaració sobre l'expedient santcugatenc va aixecar les sospites de la Guàrdia Civil / Foto: Flikr

La declaració sobre l'expedient santcugatenc va aixecar les sospites de la Guàrdia Civil / Foto: Flikr

El jutge del Vendrell que instrueix el 'cas 3%' ha demanat investigar les possibles pressions de la directora d'Administració Local de la Generalitat, Montserrat Mundi, als pèrits de l'organisme que avaluaven els expedients de contractació dels ajuntaments de Sant Cugat, Figueres, Sant Celoni i Lloret de Mar. Segons la providència del magistrat, a la qual ha accedit 'El Periódico', Mundi hauria 'requerit informació' a tres d'aquests tècnics malgrat estar el cas sota secret sumarial.

El que va aixecar les sospites de la Guàrdia Civil, publica el rotatiu, és que el pèrit encarregat de l'expedient santcugatenc hi va fer constar que va treballar 'amb total independència, malgrat els requeriments d'informació' de Mundi. El pèrit, exsubdirector general d'assistència jurídica d'Administració Local, va declarar als agents que la també exalcaldessa de Sant Quirze va exposar-li que 'sempre serà millor que ho controlem nosaltres que no altres, així ho podrem controlar millor'.

A la declaració del pèrit, que va deixar el càrrec per trobar feina al setembre passat, també consta que Mundi va advertir-lo que informaria la consellera de Governació, Meritxell Borràs, de la seva negativa. El tècnic té un contenciós contra el govern per haver-li denegat l'excedència sense 'fonament'.

La providència del jutge també inclou presumptes pressions als pèrits dels expedients de les contractacions dels consistoris de Figueres i Sant Celoni. La tècnica encarregada de l'expedient de Figueres, excap de servei de Règim Local, es va negar a facilitar informació a Mundi i va ser cessada el 31 de març passat, diu la resolució. El jutjat del contenciós ha deixat sense efecte l'acomiadament com a mesura cautelaríssima. El pèrit de l'expedient de Sant Celoni també va negar-se a les peticions de Mundi. El tècnic encarregat de l'informe de Lloret de Mar no ha exposat haver rebut cap pressió.

No obstant això, fonts del departament de Governació han negat a l'ACN qualsevol tipus de pressió als treballadors públics i emmarquen parcialment la motivació de les denúncies en un conflicte laboral. Les mateixes fonts han explicat que Mundi només va interessar-se pels informes pericials inicialment per saber si ella havia de fer o tenir coneixement d'alguna cosa. En conèixer la investigació sobre aquestes pressions, Mundi va enviar una carta al jutge del Vendrell oferint la seva màxima col·laboració.

Les derivacions de l'operació Petrum
El magistrat del jutjat número 1 del Vendrell, Josep Bosch, és qui va enviar l'agost de 2015 agents de la Guàrdia Civil a registrar Promusa, en el marc de l'operació 'Petrum 2' que investiga presumptes comissions il·legals en l'adjudicació d'obra pública. La investigació se centra en l'adjudicació a la constructora Teyco l'any 2008 de la construcció d'un edifici d'habitatge protegit a la plaça Rabassaires, a Volpelleres.

A banda de Sant Cugat, també es van fer registres a la fundació CatDem, de l'antiga CDC; als ajuntaments de Lloret de Mar, Figueres i Sant Celoni i al domicili de l'extresorer de CDC Daniel Osácar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.