L'associació Àmbit B30 es vol convertir en el referent de l'economia circular al sud d'Europa


  • Comparteix:

L'Associació Àmbit B30 afronta el repte de convertir els 23 municipis d'aquest eix en el referent de l'economia circular al sud d'Europa. Ho han anunciat els responsables de l'entitat que aplega ajuntaments, centres de recerca i el món empresarial a la sessió de 'Col·loquis B30' d'aquest divendres a EsadeCreapolis. En l'acte, s'ha posat sobre la taula l'economia circular com a oportunitat per a la promoció econòmica local i provincial.

L'economia circular té l'objectiu de generar un creixement intel·ligent, sostenible i integrador. Aquest model econòmic també pretén crear un marc de polítiques que doni suport al canvi cap a una economia eficient amb l'ús de recursos de poca emissió de gasos contaminants.

L'exalcalde de Barcelona i patró de la Fundació Fòrum Ambiental, Jordi Hereu, ha encoratjat l'associació a liderar aquest projecte i convertir aquest model d'economia en una realitat al territori.

Jordi Hereu

Tot això ho podem complir no menystenint la competitivitat sinó convertint això en font de més competitivitat. Podem ser més competitius i fer les coses millor. La B30 té totes les condicions per demostrar que això és possible.


És un nou model d'economia que ha de servir per crear ocupació, millorar la resiliència del territori i impulsar la competitivitat empresarial i l'atracció d'inversions, sense deixar de banda la creació d'activitat econòmica i de recerca. L'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, destaca els beneficis de la proposta.

Mercè Conesa

Estalviarem costos energètics, donarem valor al producte territorial industrial propi i ens posarem a nivell competitiu d'altres territoris europeus i d'arreu del món.


El president de l'Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha dit que la convicció de l'entitat per implantar l'economia circular és ferma.

Josep Monràs

Tirem endavant el projecte d'economia circular perquè creiem amb fermesa que no és només un projecte innovador sinó que pot aportar riquesa a aquest territori que té un impacte econòmic molt important no només a Catalunya sinó a tot Espanya.


El membre de la secretaria tècnica del programa Circular City Ramon Farreny ha estat l'encarregat de clausurar l'acte amb una xerrada sobre els beneficis de l'economia circular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.