Clara Ponsatí: 'Alhora s'ha constituït per dir la veritat al poble de Catalunya'

Acompanyada de Jordi Graupera, ha protagonitzat una trobada ciutadana a la plaça de Barcelona


  • Comparteix:

Clara Ponsatí, amb Jordi Graupera darrere, en la seva intervenció / Foto: Cugat Mèdia

Clara Ponsatí, amb Jordi Graupera darrere, en la seva intervenció / Foto: Cugat Mèdia

Assolir la independència des de la veritat. Aquest és l'objectiu d'Alhora, el partit independentista de nova creació que ha irromput en les eleccions catalanes de la mà de la santcugatenca Clara Ponsatí, com a cap de llista, i el filòsof Jordi Graupera, com a número 2 per Barcelona. Els dos han defensat una nova classe de polítics, els que 'no diuen mentides' i no estan preocupats 'per pacificar el seu lloc de feina'. Una integritat que tots dos han exposat aquest dijous en una trobada ciutadana a la plaça de Barcelona, on han acudit una quarantena de persones.

Alhora és conscient que està en un procés fundacional, ja que es va presentar sis dies abans que el president Aragonès convoqués eleccions anticipades. Tot i així, Graupera ha posat en valor que darrere tenen mig miler de voluntaris i una recaptació de fons amb l'aportació de 2.000 persones.

Així, el número 2 de Ponsatí ha volgut evidenciar que no s'arronsen i que volen disputar el vot independentista. El cofundador del partit ha manifestat que "tenim una classe política poc preparada i que treballa poc". Ponsatí ha afirmat que si aconsegueixen representació "tot canviarà".

El punts claus del programa d'Alhora

En el seu programa electoral inclouen un pla de xoc per la llengua, un canvi de model econòmic que permeti accedir a l'habitatge i una revolució energètica i ambiental "si no volem dependre d'Espanya". Ponsatí ha posat l'accent en disposar d'una nova llei electoral que superi la divisió provincial i en crear una nova generació de lideratges que portin el país "a ser una Catalunya independent, rica i plena".

La batalla per la independència

Sobre la independència, Alhora afirma que cal posar les institucions al servei "de la revolta democràtica demostrant que el país es pot governar ell mateix". L'exconsellera Ponsatí ha remarcat que des d'Alhora "no bloquegem, com diuen, el retorn de Puigdemont. Som una opció política i tenim dret a defensar-la".


Clara Ponsatí

Els polítics diuen sempre mentides. Jo encara haig de dir la primera mentida. Alhora vol desfermar el combat per la independència des de la veritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.