Aldo Ciprian (Cs): fundador de Ciutadans, madrileny i madridista i amant del tercer temps del rugbi

Actualment resideix a Terrassa, on només hi "dorm", ja que viu a Sant Cugat "tots els dies"


  • Comparteix:

Aldo Ciprian és, per tercer cop consecutiu, l'alcaldable de Ciutadans (Cs) a les eleccions del 28 de maig. Està casat, té dos fills i 'dorm' a Terrassa, però viu a Sant Cugat 'tots els dies'. Ara bé, assegura que si assoleix l'alcaldia, tornaria a la ciutat. De família italiana, va néixer a Madrid el 1971 i va mudar-se a Sant Cugat el 1986, ja que van traslladar-hi el seu pare, que era enginyer. Ciprian també és enginyer (industrial), estudis que va cursar a la UPC i que va completar a Torí (Itàlia), on va començar la seva carrera professional com a consultor. Actualment, té una empresa vinculada als mons eòlics i de l'automoció: 'Tot allò que porti engranatges', ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia per conèixer el vessant més personal de l'alcaldable.

El 2006 va ser un dels 400 signants que van signar el segon manifest per fundar Cs. Fins llavors, havia votat partits com el PSC i PP, però explica que "estava orfe de representativitat". Malgrat la vinculació des del principi a la formació taronja, no va ser fins al 2015 que va ocupar el cap de llista de la candidatura del seu partit a les eleccions municipals. En els vuit anys que fa que és regidor portaveu, explica que ha après "coses bones i dolentes". "Tens la capacitat d'ajudar la gent i de fer coses [...] fent servir les petites eines que té l'oposició", apunta, tot aspirant a assolir el govern per treballar en aquest sentit.

Preguntat per la relació amb altres companys polítics, apunta que "a la política no es ve a fer amics", però celebra que no ha tingut "grans problemes" amb altres persones d'aquest món: "Hi ha respecte i podem fer una cervesa amb persones de la CUP, del PP o d'ERC".

Ciprian és aficionat del Reial Madrid i, també, del Torí. Ara bé, mirant cap a Sant Cugat, té debilitat pel Club Rugby Sant Cugat i per la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC). Es declara un apassionat dels esports i veu la ciutat com un "lloc fabulós" per desenvolupar la pràctica esportiva. De fet, va ser jugador de bàsquet al desaparegut CE Sant Cugat. Avui, encara gaudeix d'aquest esport, que juguen els seus fills. "Soc el seu coach", apunta. I preguntat sobre quin tipus de pare és a la grada, no se n'amaga: "Soc un pare nerviós, perquè "quan coneixes un esport ets més crític".

Sobre el rugbi, valora especialment el tercer temps, on els jugadors d'un equip i un altre es reuneixen després del partit per comentar-ho amistosament. Portar aquest concepte al ple és quelcom que veuria positiu, però ho aborda des de la ironia: "Seria un espai on no et tallin quan estàs parlant".

El candidat de Cs també recorda com va viure l'inici de la crisi del coronavirus. "Va ser molt dur, però encisador perquè hi vaig trobar molta generositat", explica en referència a la tasca que va fer construint viseres protectores. De fet, és crític amb l'administració: "L'Ajuntament es va quedar una mica coix", pel que fa a la resposta a la pandèmia.

EL TEST

  • Viu en una casa o un pis? En un pis.
  • Té hipoteca, és de lloguer o és propietari? Hipoteca.
  • Té Mútua de salut privada? Sí.
  • Nomeni un santcugatenc il·lustre. Ramon Grau.
  • Porta tàper a la feina? No.
  • Ha estat mai a l'atur? No.
  • Resumeixi Sant Cugat en 10 segons. Sant Cugat és la ciutat dels nostres somnis, la ciutat que ens va enamorar quan vam venir, i la ciutat del futur per a les nostres generacions.
  • Equip esportiu preferit de Sant Cugat? La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) i el Club Rugby Sant Cugat.
  • S'anima a cantar alguna cosa? Ostres, no, ara no (Riu). A més, canto molt malament!



  • Aldo Ciprian

    L'esport és totalment transversal, però em quedo amb els esports si he de triar una cosa: m'agrada el futbol, el rugbi, el bàsquet, el golf, la petanca...



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.