CatComú-Podem reivindica a Sant Cugat les mesures contra 'l'amenaça global' del canvi climàtic

L'acte ha tingut lloc davant l'estació de FGC de Sant Cugat

Eleccions Parlament 21D

Publicat el 12/des/17 per Martí González

El número 15 per Barcelona de la candidatura de Catalunya En Comú-Podem, Toni Ribas, ha recordat aquest dimarts a Sant Cugat que el canvi climàtic 'no s'aturarà siguem independents o no' i ha posat sobre la taula diverses mesures del programa per lluitar-hi en contra. La candidatura dels comuns també ha remarcat la importància de 'donar el control' de 'drets bàsics' com l'aigua i l'energia a la ciutadania i de donar rellevància política a la problemàtica mediambiental.

El número 15 de la llista encapçalada per Xavier Domènech, Toni Ribas, ha defensat un canvi global i un treball conjunt a àmbit mundial per acabar amb el canvi climàtic.

Toni Ribas

El canvi climàtic és una amenaça global no només al territori català sinó a tot el planeta. No s'aturarà siguem independents o no. És una lluita global que hem d'afrontar tots com a societat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquest sentit, el també coportaveu de la plataforma ecologista Equo a Catalunya s'ha referit a la llei de canvi climàtic aprovada al Parlament pràcticament per unanimitat, i que el Tribunal Constitucional va suspendre a través d'un recurs del govern de l'Estat espanyol. Ribas proposa 'apel·lar a Europa' per obligar l'Estat espanyol a acomplir les mesures mediambientals necessàries.

Toni Ribas

Hem de treballar més de cara a Europa per fer-los veure que estem intentant acomplir amb els compromisos de reducció d'emissions i de generació d'energies renovables i és el govern de l'Estat que ens ho impedeix. Una de les vies per implementar la llei de canvi climàtic és apel·lar a Europa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El candidat dels comuns ha explicat que la seva proposta aposta per 'totes les sobiranies, no només en l'aspecte nacional' i ha defensat començar per 'tancar les nuclears' a Catalunya. També ha afegit propostes com la municipalització de l'aigua i continuar facilitant la mobilitat sostenible. Entre d'altres coses, els comuns aposten tant per la implementació de la T-Mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona com per un sistema tarifari únic per tot el territori català per reduir l'ús del vehicle privat.

Precisament, el portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA i número 26 a la llista de Catalunya En Comú-Podem per Barcelona, Ramon Gutiérrez, ha posat èmfasi, a més, en 'les qüestions de mobilitat' per, també des de Sant Cugat, comptar amb un transport públic que serveixi com a 'eina estructuradora de la ciutat'.