UDC alerta que un acord CDC-CUP faria desaparèixer l'escola concertada

Sánchez-Llibre al centre, durant la roda de premsa d'UDC a Sant Cugat / Foto: UDC

Eleccions Espanyoles 2015

Publicat el 14/des/15 per Mar Castro

UDC alerta que un pacte entre CDC i la CUP al Parlament de Catalunya farà perillar l'escola concertada. Ho ha dit el número 2 del partit a les llistes per a les eleccions al Congrés dels Diputats, Josep Sánchez-Llibre, en una roda de premsa de campanya electoral a Sant Cugat, on ha afegit que l'acord farà pujar com a mínim el doble els rebuts mensuals de l'actual escola concertada.

Josep Sánchez-Llibre ha dit que defensen una escola pública de qualitat que no vagi en detriment dels col·legis concertats i del dret de les famílies a decidir l'escola dels fills. En aquest sentit, el democristià aposta perquè el concert el rebin per igual les escoles diferenciades per sexes com les mixtes, com passa actualment amb La Farga i el Viaró a Sant Cugat.

Josep Sánchez-Llibre

No estem d'acord que s'eliminin els concerts. Defensem l'escola pública però també la concertada i el dret dels pares a escollir l'escola dels seus fills.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sánchez-Llibre assegura que qualsevol decisió presa a Catalunya sobre els concerts educatius ha de passar per votació pel Congrés espanyol.

En matèria educativa, UDC també aposta per destinar el 6% del PIB de l'Estat espanyol a inversió d'escoles tant privades com públiques, el que suposaria 68 milions d'euros.

Unió també vol promoure un pacte d'estat per blindar el sistema educatiu perquè no es pugui canviar el model cada vegada que hi hagi un nou partit a La Moncloa.