SI aposta per la independència com l'única via possible per a Catalunya


Temes relacionats

SI, primer partit al cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat (15/nov/12)

Els partits polítics valoren la vaga general a Cugat.cat (14/nov/12)

Bertran (SI) diu que les enquestes del Grup Godó estan 'al servei de CiU' (11/nov/12)

SI avisa que el suport internacional vindrà amb la declaració de l'Estat propi ( 9/nov/12)

Fer realitat la independència, objectiu electoral de Solidaritat ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

Roger Coromines

Roger Coromines

Solidaritat Catalana (SI) es presenta a les eleccions del 25N com la garantia per aconseguir la independència de Catalunya. Segons el membre de l'executiva local Roger Coromines, que ha passat aquest dijous per l'entrevista electoral de Cugat.cat, els problemes econòmics del país i el procés sobiranista van lligats i és per això que, assegura, no es podrà avançar i millorar sense la plena independència. SI creu que la Unió Europea (UE) no faria fora Catalunya si fos un nou estat, tot i assegurar no tenir cap por perquè 'hi ha vida més enllà', posant com exemple Suïssa. Els independentistes aposten, a més, perquè el català sigui l'única llengua oficial del país.



SI amb Roger Coromines al capdavant ha estat el primer partit amb representació parlamentària a passar pel cicle d'entrevistes electorals organitzat per Cugat.cat. Durant la conversa, Coromines ha parlat, sobretot, d'independència i ho ha lligat amb tots els àmbits: econòmics, socials, educatius, i identitaris. El membre de SI ha dit que l'assoliment d'un estat propi és l'única via per reactivar l'economia perquè ara es fa difícil avançar si no es tenen els recursos necessaris.

Roger Coromines

Amb la independència afavoreixes una reactivació econòmica amb una recuperació de tots els recursos que ara ens manquen i que impedeixen que Catalunya pugui prosperar. Si no disposes de recursos és difícil perquè no es poden fer jocs de mans.


Coromines ha afegit que amb la independència es recuperarà, a més, l'espoli fiscal que ara pateix el país i ha recordat que tots els estudis que s'han fet fins ara presenten un país 'viable'. D'altra banda, ha negat que amb una Catalunya independent es perdrien les pensions per als jubilats i que els boicots que pateixen actualment algunes marques catalanes només serveixen perquè es miri més a l'exterior.

SI aposta perquè el català sigui l'única llengua oficial a Catalunya i que el castellà sigui només una llengua d'ús. Segons Coromines això no té per què provocar una divisió social i, per tant, ho volen portar també en l'àmbit educatiu perquè les escoles públiques donin un ensenyament 100% en català. Amb tot, SI deixa clar que no es vol donar l'esquena a les altres llengües sinó posar el català al nivell jurídic que li pertoca.

Roger Coromines

SI aposta perquè el català sigui l'única llengua oficial del país. No és cap risc de divisió social. El català està ara en una posició més dèbil.


SI aposta, d'altra banda, per una reducció dels sous dels parlamentaris i eliminar 'privilegis' com les dietes. Segons els independentistes amb accions com aquestes s'ha d'aconseguir reduir despeses que 'aporten poc a la societat com els càrrecs de confiança'.

Coromines s'ha mostrat convençut que SI entrarà al Parlament, tot i el que preveuen les enquestes, i que aconseguirà grup parlamentari propi. A més, preveu una majoria absoluta de CiU i que la CUP, finalment, es quedarà a les portes d'aconseguir un escó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.