CiU pretén convertir Sant Cugat en un referent cultural arreu del país


  • Comparteix:

El candidat de CiU a l'alcaldia de la ciutat, Lluís Recoder

El candidat de CiU a l'alcaldia de la ciutat, Lluís Recoder

Convergència i Unió pretén fer de Sant Cugat un referent cultural arreu del país i seguir projectant el patrimoni de la ciutat tant portes endins com enfora. Així, a banda de continuar promocionant el Monestir, la federació proposa la construcció d'un nou escenari a Can Magí i també al Celler Cooperatiu, fer de la Casa de Cultura un hotel d'entitats i dotar la ciutat d'una Biblioteca Central més dues de barri.

CIU pretén fer de Sant Cugat la 'Ciutat de la cultura' i exportar l'enorme activitat cultural i artística de què gaudeix la ciutat.
En aquest sentit, es vol ampliar el nombre d'infraestructures culturals construint un nou escenari i sala d'assajos a Can Magí, a banda d'acondicionar el Celler Cooperatiu perquè pugui acollir esdeveniments culturals com ara concerts i actuacions. L'alcaldable, Lluís Recoder, ha explicat que un dels projectes de la federació passa, també, per arribar a alguna mena d'acord amb la Unió Santcugatenca i poder obrir el seu teatre a la ciutat:

Lluís Recoder

El Celler Coperatiu ha de servir per acollir activitats que requereixin una capacitat mitjana, i a la vegada cal arribar a un acord amb la Unió per donar un ús públic a la seva sala de teatre


Convergència i Unió continuarà amb la rehabilitació del Monestir a base d'esponsoritzacions sense que al ciutadà li costi ni un euro, i es farà realitat la segona fase del Museu amb la musealització de la vil·la romana de Can Cabassa, Sant Adjutori i el Celler Cooperatiu. Recoder també ha anunciat la intenció de rehabilitar l'Ermita de Sant Domènech.

Es continuarà donant impuls a iniciatives com Dansa a Sant Cugat i la Setmana de Poesia per tal que la cultura surti al carrer i ompli les aules, les cases i tots els escenaris de la ciutat. L'alcaldable creu que Sant Cugat té un enorme potencial cultural que ha de fer aflorar:

Lluís Recoder

La nostra ciutat ha de destacar per ser una ciutat on la cultura ocupi un lloc molt important


D'aquí a pocs mesos la Casa de Cultura passarà ser un hotel d'entitat de manera que les agrupacions i associacions de la ciutat tindran, a partir d'ara, una seu estable per continuar la seva activitat. La federació també té en marxa el Pla de Biblioteques que preveu l'entrada en funcionament la tardor del 2004 de la Biblioteca Central a Mira-sol, més dues més de barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.