La CUP exigeix la conversió del Camp de Golf Can Sant Joan en espai agroforestal

La proposta passa per traspassar als ajuntaments de Sant Cugat i Rubí la titularitat


Temes relacionats

El Camp de Golf de Can Sant Joan: tres dècades de reivindicacions veïnals (13/des/20)


  • Comparteix:

Per a la CUP només hi ha una opció per al Camp de Golf de Can Sant Joan: que es retorni a la ciutadania com a espai agroforestal. Així ho ha defensat aquest dimarts la formació, juntament amb Alternativa d'Unitat Popular de Rubí, ja que consideren que aquesta és l'opció que recull la voluntat ciutadana, és coherent amb les polítiques mediambientals i és més rendible. Per això, reclamen traspassar la propietat de l'espai, actualment tancat i en mans de l'Incasòl, als ajuntaments de Sant Cugat i Rubí, i demanen a la ciutadania a 'fer-se seu' el parc.

Membres de la CUP i d'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) de Rubí -la coalició rubinenca entre la CUP i Alternativa Ciutadana- s'han unit aquest dimarts en un acte al mateix camp de golf per defensar que l'espai ha de ser natural i per a la ciutadania. D'aquesta manera, rebutgen la proposta de l'Incasòl, que està treballant per fer compatible un petit camp de golf per a la promoció de l'esport entre els més joves, amb un parc urbà públic.

"Plantejar un equipament que requereix tanta aigua és insostenible, és ineficaç i no té molt sentit que l'Incasòl promogui un ús privatiu", ha justificat la número 71 de la CUP i tinenta d'alcaldia a Sant Cugat, Núria Gibert.

És per això que la formació reclama que els terrenys es tornin a obrir, però com a espai agroforestal, és a dir, amb uns usos que permetin combinar l'activitat a l'aire lliure i l'agricultura, sense camp de golf, i serveixi de connexió natural amb l'Estany dels Alous. "És la història d'un fracàs absolut com a activitat esportiva, com camp de golf, que des que està abandonat és la història d'èxit d'ús ciutadà", ha recordat la regidora de l'AUP Betlem Cañizar.

Per tirar endavant la proposta de la CUP, el número 12 per Barcelona i exalcalde de Sabadell, Maties Serracant, també anima la ciutadania "fer-se seu" l'espai per "tombar" les intencions de l'Incasòl.

A més, des de la formació recorden que tots dos municipis tenen aprovades mocions que defensen aquest mateix projecte de parc interurbà. En el cas de Sant Cugat, recorden, quan l'Ajuntament estava governat per Junts i l'actual conseller de Territori, Damià Calvet, n'era el tinent d'alcalde d'Urbanisme.

L'acte també ha comptat amb la presència de Carles Escolà, exalcalde de Cerdanyola i número 6 per Barcelona de la CUP, i Jordi Muntan, exregidor de l'AUP Rubí.




Núria Gibert

Plantejar un equipament que requereix tanta aigua és insostenible, és ineficaç i no té molt sentit que l'Incasòl promogui un ús privatiu.

Maties Serracant

L'element fonamental que acabarà de tombar això, a banda de la força de la CUP, és la gent que entra a l'espai, que es fa seu l'espai. Aquest és un espai públic que serà públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.