El president Mas avala el projecte del CIT com a motor econòmic


  • Comparteix:

El Catalonia Innovation Triangle (CIT), integrat per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, vol ser una àrea d'acció d'importància en el mapa d'inversions europeu per aconseguir captar capital i generar ocupació. Aquest ha estat el missatge que les alcaldesses dels tres municipis han traslladat aquest dimecres al president de la Generalitat, Artur Mas, en una trobada al Parlament. Mas ha anunciat que tindrà en compte aquest projecte ja que els eixos que treballa s'inclouen en els propers pressupostos comunitaris. Una altra voluntat d'aquesta organització és aprofitar el potencial empresarial per crear ocupació en aquesta època de crisi.

L'actual presidenta del CIT, l'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha qualificat el Catalonia Innovation Triangle (CIT) com un projecte consolidat on les tres ciutats, Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, sumen forces per incentivar la promoció econòmica i així generar ocupació perquè sigui un territori econòmicament dinàmic.

Garcia ha remarcat que han demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que tingui en compte el corredor del CIT en els plans europeus d'inversió, ja que les línies amb què treballa el CIT ja estan incloses en els pressupostos comunitaris.

Carme Garcia

Li hem demanat que ho tingui en compte en els plans europeus. La línia en la qual treballa el CIT, pimes, universitats i municipis, són els eixos del nou pressupost comunitari.


L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha explicat que s'ha tractat la possibilitat de crear un institut de tecnologia júnior per combatre la desocupació juvenil. A més, Conesa ha traslladat a Mas que amb una bona priorització de les inversions europees es pot generar molta ocupació.

Mercè Conesa

Creiem que això pot suposar un impuls i posar el nostre territori en el mapa de les futures inversions a Catalunya. El nostre territori és de moltes oportunitats i podem generar molta ocupació.


A més, l'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha destacat que el CIT treballa sense crear estructures noves i treballant conjuntament i que és un exemple per al conjunt del país.

Carme Carmona

Hem vingut a explicar l'experiència d'un consorci que no té estructura. Creiem que és un bon exemple pel conjunt del país.


L'àrea del CIT aplega 220.000 habitants, 10.000 empreses, 60.000 estudiants universitaris i 5.000 investigadors, i genera el 3% de l'activitat econòmica del país (PIB). La plataforma vol convertir-se en un nus de comunicacions viari i ferroviari i en un entorn d'innovació on es creïn sinergies entre mercats, proveïdors i clients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.