Beatriz Carbonell
Hi ha hagut moltes inversions estrangeres. Per nosaltres això era un orgull. Ho estan arruinant totalment i això no s'aixecarà.
Farmacèutics Empresaris Catalans opina que el problema real del sistema farmacèutic espanyol és que una gran part dels productes que surten dels laboratoris es venen directament als hospitals i no a les farmàcies, fet que genera problemes econòmics a aquestes indústries i també a les mateixes farmàcies. Segons l'entitat, al voltant de 7.000 d'aquests establiments arreu de l'Estat espanyol es veuran obligats a tancar en els propers mesos. D'altra banda, la vocal d'oficina de farmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Montse Boada, adverteix que la mesura també pot afectar negativament la salut dels pacients.
Montse Boada
Els canvis poden ser de cèntims, però aquests poden marcar un canvi de medicament per al pacient. Tot això els pot produir autèntics problemes de salut.
El decret preveu que, en cas de no poder receptar un medicament genèric, caldrà oferir al pacient la marca més econòmica. Boada pensa que això 'generarà desconcert entre les farmàcies, perquè el producte més econòmic pot variar periòdicament'. El Col·legi de Metges de Barcelona lamenta les 16 rebaixes que han patit des de fa 11 anys, que s'han dut a terme d'una manera 'molt callada'. El decret llei aprovat pel Consell de Ministres divendres passat pretén estalviar 2.400 milions d'euros en el sector de la indústria farmacèutica.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.