Preocupació al sector farmacèutic de Sant Cugat per la retallada de la despesa en medicaments prevista pel govern espanyol


  • Comparteix:

Roche té seu a la nostra ciutat

Roche té seu a la nostra ciutat

La indústria farmacèutica de Sant Cugat i Cerdanyola perdrà entre un 20% i un 25% a causa de les mesures per fer front al dèficit públic, anunciades pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Així ho ha dit el president del clúster farmacèutic d'aquesta zona, Frederic Boix, que també ha afegit que el cost d'investigació i producció dels medicaments és superior al seu preu de comercialització. Zapatero va anunciar que una de les mesures per fer front a la crisi econòmica era l'adequació del nombre d'unitats dels envasos de medicaments per ajustar-los a la durada estàndard dels tractaments. Aquesta mateixa setmana el vicepresident de Farmaindustria, Jorge Gallardo, ja ha alertat que aquesta mesura afectaria 3.500 llocs de treball del sector, a Catalunya.

Boehringer Ingelheim, Roche Diagnòstics, Ferrer Internacional i Healthcare són algunes de les empreses del sector farmacèutic implantades a la ciutat i a l'entorn. Entre les mesures per reduir el dèficit públic, anunciades per l'executiu Zapatero, hi ha l'adequació del nombre d'envasos dels medicaments a les necessitats estandards dels tractaments i per tant, que els pacients puguin comprar unitats individuals dels fàrmacs.

Aquesta setmana el vicepresident de Farmaindustria, Jorge Gallardo, ha assegurat que la revisió dels preus dels medicaments anunciada pel govern espanyol 'no és assumible' pel sector. Qui també ha mostrat el seu rebuig a la mesura és el Col·legi de farmacèutics de Barcelona, que ha augurat 'efectes devastadors'.

El president del clúster farmacèutic Sant Cugat - Cerdanyola, Frederic Boix, ha explicat que aquesta mesura ocasionarà pèrdues d'entre el 20% i el 25%. Són declaracions a Cugat.cat.

Frederic Boix

Les dades que jo tinc són similars, pèrdues d'entre el 20% i del 25%. Això reforça la necessitat dels clústers, ja que busquen costos inferiors amb processos més eficients.


Farmaindustria va xifrar la pèrdua de llocs de treball en 3.500 dins del sector i avançava que un terç de les empreses haurien de cessar la seva activitat.

Frederic Boix ha afegit que 'una caixa de caramels d'herbes suises val el doble que un paquet idèntic d'Ibuprofeno, sent el seu preu de producció el doble'. Boix ha avançat com afectaran aquestes mesures a les empreses espanyoles.

Frederic Boix

Si es tracta d'empreses multinacionals les pèrdues es reperteixen entre el negoci de tot el món. A les espanyoles no és així, les pèrdues afecten al negoci espanyol.


Boix ha conclòs dient que les mesures s'han pres d'un punt de vista polític i no tècnic.

El també president de l'Associació Sant Cugat Empresarial no s'ha mostrat sorprès que el president Zapatero hagi anunciat aquestes mesures per reduir el dèficit públic, ja que segons ha dit, els darrers anys l'Estat ha viscut per sobre de les seves possibilitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.