En el cas de Sant Cugat, el 33% de les obres s'han adjudicat a empreses locals, un 12% a empreses de la comarca, un 50% a empreses de la resta de Catalunya i un 4% a empreses de fora del país.
El Gremi considera que la baixa adjudicació d'obres del FEIL a empreses locals ve determinat per la manca de classificació per poder licitar obra pública que tenen les empreses locals. Aquesta classificació només és necessària per poder executar obra pública de més de 350.000 euros, i la immensa majoria d'empreses agremiades estaven treballant en el sector privat, on no és necessària aquesta classificació.
Escoltem el president del Gremi de Constructors del Vallès Occidental, Toni Palet, en declaracions a Cugat.cat.
Toni Palet
Les empreses no estan suficientment preparades. Gairebé totes s'han mogut en el sector privat.
En aquest sentit, el Gremi de la Construcció es marca com objectiu augmentar el percentatge d'empreses que poden optar a l'obra pública, que actualment només representa un 1% dels 1.200 associats al Gremi. De cara a una possible propera convocatòria del FEIL, el gremi ha anunciat que demanaran a l'Estat que es prioritzin les empreses locals en l´adjudicació d’obres i als Ajuntaments que realitzin més projectes de quanties més petites, perquè les empreses locals puguin optar a la seva execució.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.