Bancs i caixes ja neguen préstecs a beneficiaris de pisos de protecció oficial

Economia

Publicat el 29/set/08 per Josep Gimeno

Tres adjudicataris d'habitatges protegits de Promusa han retornat els pisos a l'Ajuntament perquè bancs i caixes no els atorguen préstecs. Les entitats no volen prestar aquests diners, tot i que el consistori és avalador en l'operació de compra. Els tres casos afecten les promocions de Can Canyameres i Pere Ferrer.

Els bancs i caixes no atorguen alguns d'aquests préstecs malgrat que l'Ajuntament es compromet a recomprar el pis en cas d'impagament. Segons el consistori, algunes d'aquestes entitats han signat convenis amb la Generalitat per facilitar l'accés a habitatge públic.

Ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder, a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Adjudicataris de Promusa han de renunciar a la compra del pis perquè les entitats no els concedeixen préstecs.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Quan un adjudicatari comunica a Promusa que ha de renunciar a un pis, l'empresa municipal intenta convèncer el banc o la caixa per concedir el préstec ja que, tal com estipula el contracte, es compromet a recomprar-lo en cas de necessitat. Gràcies a aquesta intervenció, una desena de beneficiaris ha aconseguit un crèdit en un segon intent.

Ho explica el gerent de Promusa, Lluís Hosta, a Cugat.cat.


Lluís Hosta

En cas d'impagament assumim el pis. Això ho ha entès alguna entitat i ha acabat concedint el préstec. Altres, no.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Hosta ha avançat que Promusa analitzarà els requisits exigits als adjudicataris per afrontar la compra d'un pis de protecció oficial després d'aquests casos.