Els restaurants no encariran els menús, tot i l'augment del preu dels productes

Economia

Publicat el 22/oct/07 per Mar Castro

Els restauradors de la ciutat veuen amb preocupació l'augment dels preus dels productes bàsics. Tot i això, la majoria dels establiments evitaran repercutir l'increment sobre els preus dels menús diaris, que a Sant Cugat costen una mitjana de 10 euros. La gran competència entre els locals i la crisi econòmica que viu el sector són les raons que obliguen els hostelers a mantenir els preus.

El gremi de restauradors de Barcelona ha aconsellat apujar un 5% els menús diaris dels restaurants de la ciutat. Aquest consell, però, no el seguiran a Sant Cugat. La majoria d'hostelers del municipi consideren que no seria positiu fer un augment en els menús.

El president del gremi d'Hosteleria de Sant Cugat, Josep Baeta, ha explicat a Ràdio Sant Cugat que els restaurants de la ciutat han passat un estiu molt fluix. Segons Baeta, hi ha un ambient de preocupació entre els restauradors santcugatencs i això condiciona a no augmentar els preus dels menús.

Josep Baeta

L'estiu a Sant Cugat ha estat molt difícil i anem tots molt justos. La gent està espantada i és possible que la gent estigui espantada. Si tu apuges el preu i el del costat no, la gent marxa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Baeta ha recordat que, tot i el consell del gremi de Restauradors de Barcelona, no es pot augmentar de manera col·lectiva els preus dels menús perquè va en contra de la llei de lliure mercat.

L'ambient general dels restaurants de la ciutat és de 'por'. Escoltem les opinions d'alguns restauradors de la ciutat.

Restauradors

No apujarem el preu perquè ens fa por. / Ara no m'interessa apujar-ho. / No ho apujarem perquè ara ja és difícil que la gent vingui. / No toquem el preu perquè perdríem clients. / El preu és un ganxo per la gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els restauradors de la ciutat opten, en canvi, per apujar els preus de la carta per compensar els marges de guanys.