'L'autèntica autorització a l'opa al Banc Sabadell la donaran els accionistes'

CCOO diu que legalment el BCE no podia desautoritzar l'opa i Sant Cugat Empresarial, preocupat per l'efecte en les línies de finançament a les pimes


  • Comparteix:

Accés a la seu del Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: ACN (Albert Segura)

Accés a la seu del Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: ACN (Albert Segura)

La decisió del Banc Central Europeu (BCE) de 'no oposició' a l'opa hostil del BBVA sobre el 100% de les accions del Banc Sabadell no ha suposat cap sorpresa al banc ni als sindicats. Des de CCOO asseguren a Cugat Mèdia que legalment no esperaven res diferent, però que l'autèntica autorització és la dels accionistes, venent o no venent les seves accions. Des del Banc Sabadell, en un comunicat han dit que aquesta decisió 'no canvia la necessitat d’anàlisi' de l’operació de la CNMV, de la CNMC i 'previsiblement del govern, que ha deixat clar que tindria l’última paraula'. Respecte a això, des de CCOO afirmen que el govern no podrà evitar la compra de les accions, però si que podrà impedir la fusió dels dos bancs, com ja ho va fer fa anys amb el Banesto i el Banc Santander.

"D'autoritzacions, que ja n'hi ha hagut unes quantes abans, no n'hi faltaran al BBVA respecte a l'opa. Legalment, no hi ha arguments impedir-ho, i més quan abans ja s'han fet operacions similars o més importants", explica Domènec Sadurní, secretari general de CCOO al Banc Sabadell a Catalunya. Des del sindicat afegeixen que "el quid de la qüestió és saber si l'acció del Banc Sabadell arribarà a un preu que l'accionista no vegi rendible vendre. I en això està treballant la direcció del Banc de Sabadell. Si la prima del BBVA no és prou atractiva, qui tindrà l'última paraula seran els accionistes". Per aquest motiu Sadurní explica que el banc ha comunicat a la plantilla que s'han d'esforçar perquè els resultats econòmics siguin el millor possible perquè l'acció estigui alta.

Sant Cugat Empresarial

Des de Sant Cugat Empresarial es mostren molt preocupats per com afectarà la possible fusió a les línies de crèdit obertes de les pimes santcugatenques amb el Banc Sabadell, així com el tancament d'oficines de proximitat: "Les grans empreses tenen altres recursos financers, però la petita i mitjana empresa que és la que necessita el banc pel dia a dia, amb la seva sucursal de barri i el seu director conegut, això com quedarà amb el BBVA? No ho sabem", es pregunta Eduard Torres, president de Sant Cugat Empresarial.








Domènec Subirà

El quid de la qüestió és saber si l'acció del Banc Sabadell arribarà a un preu que l'accionista no vegi rendible vendre. I en això està treballant la direcció del Banc de Sabadell. Si la prima del BBVA no és prou atractiva, qui tindrà l'última paraula seran els accionistes.

Eduard Torres

Els nostres associats estan preocupats perquè les línies financeres que tinguin obertes, amb una fusió se'n poden ressentir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.