Europastry augmenta la facturació un 7% durant el primer semestre, fins als 714 milions d'euros

Entre juliol i agost, els ingressos de l'empresa santcugatenca s'han incrementat un 15,7%


  • Comparteix:

La planta d'Europastry / Foto: Europastry / acn

La planta d'Europastry / Foto: Europastry / acn

L'empresa santcugatenca dedicada al sector de la fleca i la brioxeria Europastry ha incrementat la seva facturació un 7% durant els primers sis mesos en comparació al mateix període de l'any passat, fins als 714 milions, segons ha informat la companyia en un comunicat. Pel que fa a l'Ebitda ajustat, va assolir els 114 milions, un 15% més que en la primera meitat del 2023 i el marge fins al 30 de juny va augmentar al 16% des del 14,9% en relació amb el mateix període. Segons la multinacional, dedicada a la producció de masses congelades de pa, l'expansió dels marges va impulsar una forta generació de caixa, amb un 'cash flow' de 106 milions a 30 de juny. Entre els mesos de juliol i agost, la facturació neta d'Europastry es va situar en els 273 milions, un 15,7% anual més.

Pel que fa a el segon trimestre, entre abril i juny, la facturació va pujar un 10,9%, fins als 388 milions d'euros. Durant aquest període, el creixement inorgànic va venir marcat per la compra de DeWi Back al març i l'orgànic per l'expansió de la base de clients i la innovació de productes. Concretament, durant la primera meitat d'any, els clients de la companyia s'han expandit un 11%, fins a superar els 89.000 punts de venda.

Recentment, a l'agost, Europastry també va adquirir de Groot Edelgbak, B.V., una distribuïdora neerlandesa de productes de pa i pastisseria congelada i un dels líders en el sector foodservice.

De cara al segon semestre, la companyia espera posar en funcionament una nova línia de 'cookies' del centre de producció d'Oldenzaal, a Holanda, i està accelerant els plans per a la plena capacitat dels pans de 'brioche' de la planta d'Azuqueca de Henares. D'altra banda, Estats Units i Mèxic ajuden a expandir l'activitat internacional de la multinacional catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.