El president de Banc Sabadell es compromet a repartir 2.400 milions d'euros entre els accionistes

El BBVA convoca una junta d'accionistes per ampliar capital i fer front a l'OPA al Sabadell

Exterior de la seu de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Economia

Publicat el 31/maig per Redacció / Acn

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, s'ha compromès davant els accionistes de l'entitat bancària amb seu a Sant Cugat, que 'se'ls retribuirà amb un import estimat de 2.400 milions d'euros, amb càrrec als excercisis 2024 i 2025, que equivalen a 45 cèntims per acció'. Segons informa 'El Diari de Terrassa', l'anunci arriba en un context en què des del Consell d'Administració del Sabadell s'espera que 'la rendibilitat de l'entitat continuïi augmentant en el primer trimestre de 2024', segons han explicat per carta als accionistes de l'entitat. D'altra banda, aquest divendres s'ha conegut que el BBVA ha convocat una junta general extraordinària d'accionistes per proposar una ampliació de capital per fer front a l'OPA hostil al Banc Sabadell, segons ha anunciat en un comunicat. Tot plegat passa en una setmana on l'agència de qualificació de crèdit Fitch ha millorat el 'rating' a llarg termini de Banc Sabadell, de BBB- a BBB.

Carta als accionistes

Segons la carta enviada el passat dilluns 27 de maig als accionistes, a la qual fa referència la informació d''El Diari de Terrassa, Oliu detalla que "el Consell va rebutjar una proposta unilateral de fusió, ja que infravalorava de manera significativa el projecte de Banc Sabadell i les seves perspectives de creixement com a entitat independent".

Augmentar clients internacionals

D'altra banda, aquest dijous s'ha sabut també, que Banc Sabadell busca augmentar la quota de clients internacionals després que l'oficina especialitzada que va obrir a Barcelona el 2022 hagi augmentar un 17% la xifra d'usuaris estrangers, passant dels 9.800 als 11.500. Ara, l'entitat financera busca repetir la mateixa operació a Madrid i ha detallat que l'objectiu d'aquest nou espai és respondre a les "necessitats específiques" dels no residents i expatriats a Madrid i ser una mena de "punt de trobada" amb paquets específics de productes per aquest col·lectiu. En aquest sentit, el banc assegura que ha detectat una "major satisfacció" dels usuaris. El perfil més habitual és el d'un directiu procedent de França, el Regne Unit, els EUA, Itàlia i Irlanda, entre altres.

Fitch millora la qualificació de Banc Sabadell

L'agència de qualificació de crèdit Fitch ha millorat el 'rating' a llarg termini de Banc Sabadell, de BBB- a BBB, un moviment que es produeix enmig de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) hostil que l'entitat basca BBVA ha plantejat als accionistes de la firma catalana. Fitch també ha modificat la perspectiva del Sabadell, que des de positiva ha passat a estable. Alhora ha millorat el 'rating' a curt termini, d'F3 a F2. Segons la nota que Banc Sabadell ha remès a la Comissió Nacional del Merat de Valors (CNMV), la millora de Fitch reflecteix "avenços estructurals" en la rendibilitat i solvència del banc català, que s'ha "beneficiat" de plans de reestructuració, tipus d'interès més alts i un rendiment millor de la filial del Regne Unit.

El BBVA convoca una junta d'accionistes

El serial financer continua aquest divendres amb noves informacions. I és que el BBVA ha convocat una junta general extraordinària d'accionistes per proposar una ampliació de capital per fer front a l'OPA al Banc Sabadell, segons ha anunciat aquest divendres en un comunicat. La reunió, prevista per al 5 de juliol, ha de servir perquè els actuals accionistes del banc basc avalin la proposta d'emetre noves accions per entregar-les als accionistes del Sabadell que acceptin l'oferta de compra. Segons el BBVA, la nova emissió "no suposarà cap desemborsament per part dels accionistes" del banc. L'objectiu és emetre un màxim de 1.126 milions de noves accions ordinàries a 0,49 euros cadascuna, amb l'import de l'ampliació de capital depenent del nombre total d'acceptacions rebudes des del Sabadell.