La família Grifols deixa les funcions executives amb Nacho Abia com a nou conseller delegat

Thomas Glanzmann seguirà només com a president executiu


  • Comparteix:

Raimon i Grifols continuaran com a consellers dominicals / Foto: ACN

Raimon i Grifols continuaran com a consellers dominicals / Foto: ACN

Canvis en la gestió de Grífols per separar la gestió i la propietat després de l'escàndol de l'informe de Gotham City. La farmacèutica catalana ha decidit nomenar nou conseller delegat a Nacho Abia, provinent de la multinacional Olympia, en un càrrec que ostentarà a partir de l'1 d'abril. Thomas Glanzmann, que fins ara compaginava els càrrecs de president executiu i conseller delegat, es quedarà només amb la primera de les responsabilitats. D'altra banda, la família Grífols posa punt i final en les seves funcions executives, i Raimon Grífols i Víctor Grífols deixaran de ser director corporatiu i director d'operacions respectivament per passar a ser consellers dominicals al consell d'administració.

Els moviments a la cúpula de la farmacèutica catalana formen part del full de ruta de successió que Raimon i Víctor Grífols, juntament al consell, van posar en marxa el 2022, un cop consolidada la recuperació de la companyia després de la pandèmia, segons informa la mateixa firma en un comunicat. També el conseller executiu del consell d'administració de Grífols, Albert Grifols Coma-Cros, ha deixat de dur a terme aquestes tasques per passar a ser també conseller dominical.

Alhora indica que la transició continuarà "de forma ordenada" per "garantir una transferència adequada de coneixements, l'adaptació organitzativa i una continuïtat fluïda i sense impacte en les operacions".

A la mateixa nota difosa per Grífols s'indica que Abia, de nacionalitat espanyola i nord-americana, és un alt directiu amb 25 anys d'experiència en gestió internacional que ha treballat en empreses cotitzades dels sectors de les ciències de la vida i tecnologia mèdica.

Entre els últims càrrecs ha estat director executiu i director d'estratègia d'Olympus Corporation, companyia japonesa amb seu a Tòquio especialitzada en tecnologia mèdica, amb una plantilla de 33.000 persones. En aquesta companyia ha treballat durant 20 anys, i abans havia estat a Sony Corporation.

A Grífols tindrà la missió de potenciar l'estratègia actual de creixement, impulsar l'excel·lència operativa i continuar executant el pla de despalanquejament, segons informa la farmacèutica catalana.

El mateix Abia ha considerat la responsabilitat una oportunitat "única" i s'ha mostrat "molt il·lusionat" de "formar part d'aquesta organització de referència al món de la salut i d'ajudar a seguir assolint metes ambicioses".




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.