La CNMV prioritza 'aclarir els comptes de Grifols' a atribuir responsabilitats a Gotham

El president de l'organisme regulador diu que és un cas amb "certa complexitat" i trigaran setmanes a tenir resultats


  • Comparteix:

Seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El president de la Comissió Nacional del Mercat dels Valors (CNMV), Rodrigo Buenaventura, ha afirmat que la prioritat en el cas Grifols és 'aclarir els comptes' de la farmacèutica catalana per davant de carregar responsabilitats a Gotham City Research. Així s'ha expressat Buenaventura en una entrevista a 'Expansión' on ha remarcat que 'és el més urgent i el que importa als inversors'. Buenaventura ha indicat que l'examen a la conducta del fons Gotham estarà marcat pels resultats de la investigació a Grifols. En aquest sentit, el president ha assenyalat que és un cas amb 'certa complexitat' i que les conclusions arribaran d'aquí a unes setmanes.

Buenaventura ha subratllat "la determinació per aclarir i esclarir l'assumpte en la major brevetat" i un cop s'hagi acabat aquesta feina es proporcionarà la informació "amb el major detall possible dins el deure de secret" que imposa la normativa.

El president de l'organisme regulador ha fixat dues condicions que s'han de donar sobre l'informe de Gotham perquè no sigui "il·legal". Per una banda, que el document indiqui si té una posició dins la companyia -element que Gotham complia- i que l'informe no tingui informació "falsa o enganyosa a consciència" -punt que s'haurà d'aclarir.

Lleus pèrdues a la borsa
Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha obert la jornada d'aquest dijous a borsa amb vermell. L'empresa d'homoderivats ha reduït lleument els guanys de dimecres, quan va tancar la sessió amb una pujada del 5,63% i el preu de l'acció en 9,4 euros, en una jornada a l'alça de forma progressiva. La tendència en negatiu s'ha mantingut al tancament dels parquets amb una baixada del 1,01% i un preu per acció de 9,4 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.