L'Ajuntament aconsegueix més d'un milió d'euros del fons extraordinari de la Diputació

L'objectiu del fons és ajudar els consistoris a tancar l'any sense dèficit i assegurar la liquiditat del 2024


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'Ajuntament de Sant Cugat disposarà de més d'un milió d'euros de la Diputació de Barcelona per reduir el dèficit i assegurar la liquiditat del 2024. La partida forma part del fons extraordinari de 75 milions d'euros aprovat per l'ens supramunicipal destinat a ajuntaments i entitats municipals descentralitzades amb dèficit. En concret, la Diputació aportarà 674.831 euros a les finances municipals d'aquest any i n'ha preassignat 337.415 més per a l'any vinent. El consistori santcugatenc, però, encara no ha concretat a què destinarà aquesta aportació. L'EMD de Valldoreix no ha optat a l'ajuda perquè no té dèficit.

Segons la convocatòria aprovada per la Diputació de Barcelona, la primera part de l'ajut, dotada amb 50 milions d'euros, es pagarà al desembre i ha de servir per tancar l'any sense dèficit. La segona part, dotada amb 25 milions d'euros més, es destinarà als governs locals l'any 2024 per tal que puguin començar l'any amb la liquiditat necessària.

Despesa corrent o inversions

Així, els consistoris poden destinar aquesta aportació com a suport a la despesa corrent o a la despesa de capital i financera. Això inclou accions com les reparacions, manteniment i conservació d'infraestructures i béns locals; l'increment del preu dels subministraments; la modernització dels sectors econòmics tradicionals; i, actuacions de foment del turisme sostenible i responsable, de l'esport com a eina d'inclusió social i comunitària i de l'ocupació de qualitat, així com la reducció de la bretxa digital i la inserció laboral dels col·lectius en situació de vulnerabilitat. També inversions sobre l'espai públic, en equipaments energèticament sostenibles i socialment integradors, en infraestructures urbanes orientades a fomentar la sostenibilitat ambiental i la transició energètica i en la posada en valor del patrimoni arquitectònic local. També serà una línia de suport en l'amortització anticipada del deute.

Els governs locals hauran d'acceptar aquest nou ajut abans del 30 de novembre al Portal de tràmits dels governs locals (PMT) de la Diputació de Barcelona. Per a cadascun dels dos anys, el període d'execució de la despesa és de l'1 de gener al 31 de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.