La bretxa salarial de gènere, disparada a Sant Cugat

La diferència de sou mitjana entre homes i dones és del 26,9%, per sobre de les mitjanes comarcal, catalana i estatal


Temes relacionats

La direcció de les empreses santcugatenques de l'Ibex-35, lluny de la paritat ( 8/mar/23)

Sant Cugat és el segon municipi més desigual de Catalunya (17/oct/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una infermera / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una infermera / Foto: ACN

El sou anual mitjà de les dones de Sant Cugat és 14.120 euros més baix que el dels homes. És una bretxa salarial del 26,9%, el percentatge més alt dels municipis del Vallès Occidental i està per sobre les mitjanes comarcal (19,4%), catalana (18,9%), estatal (18,4%) i provincial (17,5%). Són dades corresponents al segon semestre de 2022, publicades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental a l'estudi 'Les dones al mercat de treball'.




L'informe segmenta les dades per sectors. On més accentuada és la diferència de sou és en les activitats professionals i administratives, on la diferència és d'un 48,7%. Fins i tot en un sector feminitzat com el que agrupa les professions de l'àmbit de l'Educació, la Sanitat i els Serveis Socials la bretxa salarial es fa notar, amb una diferència en favor dels homes del 13,9%. L'únic sector on són les dones les que cobren més és el que agrupa Transport i Hostaleria, amb una diferència del 4,8%.



Les dones amb més formació són també les que més acusen la bretxa. Entre les persones amb estudis superiors, hi ha una diferència del 34,5% de sou anual en favor dels homes. En els estudis universitaris de segon cicle, la diferència s'accentua, arribant al 40,2%.

En la resta de graus professionals l'esquerda es troba al voltant del 20%, sempre en detriment de les dones.



Fent una mirada socioeconòmica, les dones de 55 anys o més són les que més noten la bretxa: cobren un 47,6% menys que els homes. En canvi, en el cas de les més joves que recull l'estudi, de 16 a 34 anys, hi ha una diferència del 14% en benefici de les dones.

Consulta aquí l'informe 'Les dones al mercat de treball', elaborat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.