L'informe segmenta les dades per sectors. On més accentuada és la diferència de sou és en les activitats professionals i administratives, on la diferència és d'un 48,7%. Fins i tot en un sector feminitzat com el que agrupa les professions de l'àmbit de l'Educació, la Sanitat i els Serveis Socials la bretxa salarial es fa notar, amb una diferència en favor dels homes del 13,9%. L'únic sector on són les dones les que cobren més és el que agrupa Transport i Hostaleria, amb una diferència del 4,8%.
Les dones amb més formació són també les que més acusen la bretxa. Entre les persones amb estudis superiors, hi ha una diferència del 34,5% de sou anual en favor dels homes. En els estudis universitaris de segon cicle, la diferència s'accentua, arribant al 40,2%.
En la resta de graus professionals l'esquerda es troba al voltant del 20%, sempre en detriment de les dones.
Fent una mirada socioeconòmica, les dones de 55 anys o més són les que més noten la bretxa: cobren un 47,6% menys que els homes. En canvi, en el cas de les més joves que recull l'estudi, de 16 a 34 anys, hi ha una diferència del 14% en benefici de les dones.
Consulta aquí l'informe 'Les dones al mercat de treball', elaborat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.