La despesa en licitacions de Sant Cugat va créixer un 145% l'any passat

Sant Cugat va destinar 21 milions a licitacions públiques d'obres el 2022


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les obres del carrer d'Anselm Clavé / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de les obres del carrer d'Anselm Clavé / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat va destinar l'any passat 21 milions d'euros a licitacions públiques d'obres. Es tracta d'una xifra notablement més alta que la de 2021, quan es va situar en 8,6 milions; és un increment interanual del 145%. Són dades publicades per la Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya (CCOC), que recull que el 2022 al conjunt del país es van destinar 3.964,5 milions d'euros, un 34% més que l'any passat. L'organisme apunta que els ens locals representen el nivell administratiu més actiu: amb 1.704,3 milions, suposa el 43% del total de Catalunya. La CCOC atribueix aquest increment al 'cicle electoral'.

Malgrat el creixement, l'organització empresarial adverteix dels "greus problemes financers a causa de les alteracions en els mercats de l'energia i de les matèries primeres i l'augment dels tipus d'interès". En aquest sentit, subratllen que 573 obres, pressupostades en 166,3 milions d'euros, han quedat desertes entre 2021 i 2022. La més destacada en l'informe de la memòria anual és la de l'escola de Sant Cugat La Mirada: la licitació va quedar deserta a finals de 2021 perquè el pressupost de 8,4 milions assignat llavors quedava desfasat amb els preus del moment.

L'arribada de fons europeus, assenyala la CCOC, també ha estat clau per assolir l'increment en la licitació pública d'obres. Ara bé, el col·lectiu apunta a la necessitat d'assolir "el màxim consens i coordinació" entre els sectors públic i privat "per aconseguir la màxima eficiència" a l'hora d'accedir a aquestes partides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.