Contenció en un atur a Sant Cugat que repunta per tercer mes consecutiu

És el segon mes de gener més baix de l'última dècada


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'atur a Sant Cugat registra el seu tercer mes d'increments, tot i que es manté als nivells més baixos de la dècada en un gener. En concret, a la ciutat hi ha 2.397 persones en situació de desocupació, segons dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat. Són 38 més que el mes anterior (+1,61%) i tres més que fa un any (+0,13%).

El municipi ha arrencat l'any amb un nou repunt de l'atur, una tendència iniciada al novembre passat i que situa la desocupació al nivell més alt des d'agost del 2022.


El gener és un mes que acostuma a registrar increments en l'atur, però en el cas de Sant Cugat ho fa per sobre de la mitjana comarcal (+0,9%) i de la catalana (+1,5%).


Tot i l'increment de l'atur, les dades del gener es mantenen històricament baixes. Amb 2.397 persones en situació de desocupació, el gener de 2023 se situa amb la segona xifra més baixa des del 2010, només superada pel gener de 2022.


El municipi va tancar el 2022 amb una taxa d'atur registral del 5,19%.

Catalunya i el Vallès Occidental

Catalunya també ha començat el 2023 amb un repunt de l'atur i una frenada de la creació d'ocupació. L'atur ha pujat en 5.306 persones (+1,53%) al gener a Catalunya, després del descens del desembre per l'impuls de la campanya de Nadal, segons les dades del Ministeri de Treball. El ritme de creació d'ocupació ha caigut per segon mes consecutiu (-1,04%), amb 37.637 treballadors menys que al desembre. Durant el primer mes de l'any s'han tornat a superar els 350.000 desocupats (351.644) . Amb tot, s'ha assolit l'atur més baix en un gener des del 2008, quan hi havia 282.897 aturats. De la mateixa manera, les afiliacions han batut un rècord de la sèrie històrica en aquest mes amb 3.578.142 empleats.

Al Vallès Occidental, hi ha 46.126 persones en situació d'atur, 408 més que el més anterior. La comarca va tancar l'any amb una taxa d'atur registral del 10,02%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.