La facturació de les empreses de Sant Cugat, la més alta del Vallès

Cargill, establerta a Sant Cugat, és una de les 10 empreses que més factura a la província de Barcelona


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del parc empresarial de Can Sant Joan / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del parc empresarial de Can Sant Joan / Foto: Cugat Mèdia

Les empreses establertes a Sant Cugat van facturar l'any passat 8.415 milions d'euros. Aquesta xifra situa el municipi com el que més facturació genera anualment al Vallès Occidental, i com el cinquè de la demarcació, segons l'estudi 'Estructura empresarial de la província de Barcelona', publicat per la Diputació. Cargill, amb 1.312,8 milions anuals, és l'empresa amb seu a Sant Cugat que més factura, i la desena de la província.

CONSULTA AQUÍ L'ESTUDI

La facturació de les empreses de Sant Cugat suposa el 17,7% del total de la comarca. Per darrere hi ha Montcada i Reixac (6.974,6 milions), Rubí (4.909,1 milions), Terrassa (4.843,3 milions) i Sabadell (4.053,3 milions). En el seu conjunt, el Vallès Occidental és la tercera comarca de la demarcació on més facturació es registra, amb 47.442 milions d'euros anuals. Encapçalen la llista el Barcelonès (99.699 milions) i el Baix Llobregat (55.584,6 milions).

Rànquing dels municipis del Vallès Occidental que més facturen / Font: Diputació de Barcelona

Rànquing dels municipis del Vallès Occidental que més facturen / Font: Diputació de Barcelona / Foto: Cugat Mèdia


En clau provincial, Sant Cugat se situa al cinquè lloc. Al capdavant hi ha la capital catalana, Barcelona, amb una facturació l'any passat de 84.655,4 milions d'euros. El top 5 el completen l'Hospitalet de Llobregat (10.285,1 milions), El Prat de Llobregat (9.746,3 milions) i Martorell (9.515,8 milions).

Quines empreses són les que més facturen a Sant Cugat?

La multinacional nordamericana Cargill, dedicada a l'agroindústria, té la seu d'Espanya i Portugal a Sant Cugat. L'any passat va generar 1.312,8 milions d'euros, cosa que la situa al top 10 de les companyies de la demarcació de Barcelona. Per davant es troba empreses com Bayer (1.601 milions; Sant Joan Despí), Bon Preu (1.624 milions; Les Masies de Voltregà), Nestlé (2.218; Esplugues de Llobregat) i SEAT (8.784; Martorell), entre d'altres. Al Vallès Occidental, Cargill es troba al tercer lloc, per darrere de Punto Fa, ubicada a Palau-solità i Plegamans (1.456 milions) i de Lidl, a Montcada i Reixac (4.398,3 milions).

Entre les 25 companyies que més facturen de la comarca hi ha nou ubicades a Sant Cugat. Són Cargill, Boehringer Ingelheim, Roche, Europastry, Distribuidores Automáticos de Bebidas y Alimentos, Palex Medical, Grupo Electro Stocks, Fluidra Global Distribution i Fluidra SA.

Les empreses de Sant Cugat que més facturen / Font: Diputació de Barcelona

Les empreses de Sant Cugat que més facturen / Font: Diputació de Barcelona / Foto: Cugat Mèdia




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.