HP anuncia acomiadaments d'entre 4.000 i 6.000 empleats per compensar la caiguda de vendes d'ordinadors i impressores

L'empresa tecnològica, amb un centre d'impresió 3D a Sant Cugat, preveu estalviar 1.400 milions de dòlars fins a finals del 2025


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la seu d'HP a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la seu d'HP a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'empresa informàtica nord-americana HP s'ha sumat a l'onada d'acomiadaments de grans companyies tecnològiques com Meta i Amazon i ha anunciat que farà fora entre 4.000 i 6.000 empleats entre el 2023 i el 2025 per compensar la caiguda de vendes d'ordinadors. En un comunicat, l'empresa amb seu a Palo Alto (Estats Units), que té un centre d'impressió en 3D a Sant Cugat, ha informat aquest dimarts que endegaria un pla de transformació anomenat 'Future Ready', és a dir, preparats pel futur, que comportaria un 'estalvi de costos estructural important mitjançant la transformació digital, l'optimització de la cartera i l'eficiència operativa'. L'empresa calcula que aquestes accions permetran un estalvi de 1.400 milions de dòlars (1.360 milions d'euros) el 2025.

Els resultats donats a conèixer aquest dimarts mostren que els ingressos del quart trimestre van ser de 14.800 milions de dòlars (14.360 milions), un 11,2% menys respecte al període de l'any anterior. A més, les vendes del negoci van caure un 13%, fins als 10.300 milions (9.900 milions d'euros).

"Hem tingut un final sòlid del nostre exercici fiscal tot i navegar per un entorn volàtil i la reducció de la demanda al segon semestre", va defensar Enrique Lores, president i conseller delegat d'HP. Lores va afegir que la nova estratègia 'Future Ready' "permetrà servir als clients i impulsar la creació de valor a llarg termini reduint els nostres costos i reinvertint en iniciatives clau de creixement per posicionar el nostre negoci per al futur".

D'altra banda, preveu que haurà de fer front a aproximadament 1.000 milions de dòlars (970 milions d'euros) en costos laborals i no laborals relacionats amb la reestructuració i altres càrrecs amb aproximadament 600 milions de dòlars (580 milions) l'any 2023, i la resta es va dividir aproximadament a parts iguals entre els anys fiscals 2024 i 2025.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.