La tendència a l'alça de les hipoteques es pot mantenir, almenys, fins l'any que ve

Joan Cunill, director financer de Banc Mediolanum, analitza el context actual i la situació de les hipoteques al 'Connectats'


  • Comparteix:

Hipoteques / Foto: CC0 Pixabay

Hipoteques / Foto: CC0 Pixabay

La pujada experimentada per l'euríbor els últims mesos ha posat en alerta tant les persones hipotecades com les que estan a punt de signar-ne una. Els experts però han fet una crida a la calma argumentant que la pujada, ara com ara, és moderada tot i que és provable que es mantingui la tendència a l'alça fins l'any que ve. L'euríbor, l'índex de referència per marcar el preu de les hipoteques, s'havia mantingut amb valors negatius des de 2016.

ESCOLTA-HO

Joan Cunill, director financer del Banc Mediolanum, apunta que aquesta és una "situació atípica" per l'elevat preu de l'energia i la guerra a Ucraïna, però que, no obstant això, "un producte com les hipoteques s'ha de valorar a llarg termini". Ara, tot i al situació de "volatibilitat", Cunill defensa que, si es pot, "és millor una hipoteca de tipus variable perquè a la llarga ofereix millors condicions".

El director financer de Banc Mediolanum ha recordat, en declaracions al 'Connectats', que a l'hora de contractar una hipoteca també cal valorar altres aspectes importants com els productes vinculats -assegurances de vida i assegurances de la llar- a més de les comissions de cancelació anticipada.

Preguntat per si els bancs ja han adaptat l'oferta actual de les hipoteques, Cunill diu que 'en general, sí". En aquesta entrevista al 'Connectats' el director financer de Banc Mediolanum ha respost a preguntes relacionades amb l'evolució de l'euríbor i els tipus d'hipoteques, sense perdre de vista el context actual.





Joan Cunill

Si algú pot assumir durant un temps que la seva quota pugi, és més desitjable una hipoteca de tipus variable. A la llarga, les condicions seguiran sent més barates que una fixa.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.