Els treballadors del Consum de Sant Cugat treballaran un dia menys a la setmana amb el mateix sou

La mesura entrarà en vigor el maig del 2022 i passaran de treballar sis dies a la setmana a només cinc


  • Comparteix:

La nova jornada laboral satisfà als treballadors. / Font: Cugat Media

La nova jornada laboral satisfà als treballadors. / Font: Cugat Media

La cadena de supermercats valencians Consum ha començat a implementar una nova setmana laboral de cinc dies a les seves botigues. A Sant Cugat en tenen una, localitzada a l'avinguda Rius i Taulet, que començarà a aplicar aquesta política el maig de 2022. Els treballadors, que faran les mateixes hores a la setmana que fins ara, passaran a fer-les en cinc dies en comptes de sis, i el sou seguirà sent el mateix. A més, tindran un cap de setmana lliure sencer cada cinc setmanes.

La mesura, proposada des de la direcció, ha agradat molt als treballadors del supermercat, tal com han explicat ells mateixos a Cugat Mèdia, que han vist com a partir de pròxim mes de maig veuran la seva jornada laboral reduïda de sis a cinc dies. El diumenge és el dia fix de festa per a tothom, mentre que a partir de maig el segon dia de festa serà rotatiu, un dia de dimarts a dissabte. D'aquesta manera, un cop cada cinc setmanes podran gaudir d'un dissabte i un diumenge junts. Un treballador de l'establiment de Sant Cugat Ferran Escudero afirma que "és una mesura que va en la línia que representa la cooperativa, es veu clarament que les persones importen".

Per poder fer aquest canvi, l'empresa oferirà cursos gratuïts als treballadors perquè puguin treballar en altres seccions. L'objectiu de l'empresa és que els treballadors siguin més polivalents. A part d'això, l'empresa contractarà més personal. Vania Jordano, una altra treballadora de la botiga, afegeix que "és una gran millora laboral, estarem més contents a l'hora de la feina al Consum i com en el tracte que els clients notaran".

Aquesta mesura, "ha repercutit d'una manera molt bona en el servei que nosaltres intentem donar als clients", perquè "la gent en tenir més temps lliure està més descansada, més motivada, inclús son més productius", afirma la cap de personal de Consum de Catalunya, Emma Gili.

Així doncs, s'espera que aquesta mesura funcioni a Sant Cugat, ja que en altres botigues de la cadena ja s'està aplicant amb molt d'èxit.






Emma Gili

El balanç és molt positiu, penso que la gent en tenir més temps lliure està més descansada, més motivada, inclús son més productius i sense dubte ha repercutit d'una manera bona molt en el servei que nosaltres intentem donar als clients.

Ferran escudero

És una mesura que va amb la línia que representa la cooperativa i, en aquest sentit es veu clarament que les persones importen

Vania Jordano

És una gran millora laboral i es veurà afectat tant com en els treballadors i treballadores que es veuran més contents com a l'hora de treball en el consum com en el tracte als clients que notaran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.