Un projecte de transformació ecosocial santcugatenc, entre els guardonats dels Premis Eines

Aquesta és la primera edició del premi per a projectes d'emprenedoria social atorgats per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social


  • Comparteix:

Imatge dels guardonats als Premis Eines / Foto: Localpres

Imatge dels guardonats als Premis Eines / Foto: Localpres

Transformació ecosocial, cohabitatge en salut mental, ecodistribució, inclusió laboral i innovació social són els eixos de treball dels cinc projectes guardonats en els primers Premis Eines atorgats per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social en la seva primera edició. Entre ells, l'Obrador Compartit Polivalent 'La catalitzadora', de Sant Cugat, ha guanyat en la categoria de projectes de transformació i innovació social en estat preinicial o de nova creació dins de l'àmbit local.

A banda del projecte santcugatenc, han estat distingits el Programa de Cohabitatge Social en Salut Mental de Mollet del Vallès, La Sàrria - Ecodistribució, SCCL de Sabadell, Un pas endavant per la inclusió laboral de Cardedeu i, en l'àmbit general, ha guanyat l'Associació Espiral-Technovation Girls Catalunya.

Els projectes candidats tenen l'objectiu del bé comú com a raó de ser de l'activitat comercial derivada, així com incorporar un alt nivell d'innovació social. Els seus beneficis han de ser reinvertits principalment per assolir el seu objectiu social i el mètode d'organització ha de basar-se en la justícia social i en principis democràtics i participatius.

Els Premis Eines són un distintiu atorgat per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS), creada per la UAB.

Respecte al moment social i econòmic que estem vivint, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha explicat que "les receptes de fa vint anys ja no serveixen" i que és moment de sumar esforços entre les administracions i "el teixit productiu i emprenedor". Per la seva banda, el primer tinent d'alcaldia de Sant Cugat, Pere Soler, ha dit que "un dels objectius de l'actual equip de govern de Sant Cugat és la creació d'ocupació com a política de millora social.

Aquests premis només són una de les tres potes principals del CREIS, jutament amb l'anuari d'Emprenedoria, Economia i Innovació Social i el màster en Emprenedoria.


Mireia Ingla

Les receptes de fa vint anys ja no serveixen i per afrontar aquest trencaclosques tan complex, les administracions necessitem l'ajuda i la complicitat de la societat civil i del teixit productiu i emprenedor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.