Boehringer Ingelheim acomiada 15 treballadors de la planta de Sant Cugat al·legant discontinuïtat en la producció

L'empresa assegura que s'ha vist obligada a reestructurar l'activitat i CCOO reclama que es reincorporin els acomiadats


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un treballador de la planta de Sant Cugat de Bpehringer / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'un treballador de la planta de Sant Cugat de Bpehringer / Foto: Localpres

L'empresa Boehringer Ingelheim ha acomiadat 15 treballadors de l'àrea de producció d'injectables de la planta de Sant Cugat en el marc d'una reestructuració interna. La firma al·lega una 'discontinuïtat' en l'elaboració d'un dels principals productes del centre, el Mucosolovan, que es destina al mercat xinès. Aquest fet, segons argumenten en un comunicat facilitat a Cugat Mèdia, ha obligat a fer moviments interns per reubicar el màxim nombre de treballadors, que finalment, assenyalen, ha deixat els 15 afectats fora del procés d'ajustament, dels més de 300 empleats que hi ha, 'al no haver pogut trobar un lloc en l'estructura definitiva', apunta l'empresa. El sindicat CCOO rebutja els acomiadaments i demana la reincorporació dels afectats perquè asseguren que l'empresa es va comprometre a no acomiadar cap membre de la plantilla local.

Segons han detallat fonts del sindicat a l'ACN, els afectats són personal de l'àrea de producció d'injectables amb una antiguitat superior als 15 anys, que van rebre la comunicació de l'acomiadament el 17 de juny, i que es va fer efectiu de manera immediata. El sindicat explica en un comunicat que la direcció va iniciar un procés de reorganització productiva i que es va comprometre amb els representants dels treballadors a què no tindria afectació en la plantilla, cosa que alerten que ha acabat passant.

El sindicat assenyala que els acomiadaments es van produir sense haver-ho valorat abans amb els sindicats ni "haver explorat altres possibilitats". CCOO assegura que l'empresa els ha assegurat que no hi haurà més baixes, però reclamen la readmissió dels treballadors.

Ajustos interns
La companyia explica en el comunicat que Boehringer Ingelheim España compta actualment amb dues plantes de producció: Respimat, planta inaugurada al 2019, dedicada a la fabricació d'inhaladors reutilitzables, que va suposar una inversió de més de 120 milions d'euros i, d'altra banda, la planta d'Injectables i Orals, ambdues ubicades a Sant Cugat.

Aquesta segona planta s'ha vist afectada per la discontinuitat de la producció de Mucosolvan (un dels principals productes que es fabricaven en aquest centre), per la qual cosa la companyía s'ha vist obligada a marcar un pla de continuïtat per als més de 300 col·laboradors que hi treballaven..

Per aquest motiu, l'empresa assegura que ha reubicat gairebé la totalitat dels professionals, una part a la planta de Respimat i una altra destinats a la posada en funcionament d'una segona línia d'envasat, on destaquen que hi ha invertit uns 20 milions d'euros. El procés de reestructuració també ha passat per transformar la planta d'Injectables i Orals, que ara acollirà la nova línia de producció de comprimits antidiabètics, i que ha suposat una inversió de 18 milions d'euros més.

"Tot i els esforços, lamentablement 15 professionals es veuran impactats per l'ajustament en no haver pogut trobar un lloc de treball en l'estructura definitiva", assenyalen des de la firma. Una situació que es va comunicar al comitè d'empresa, mentre destaquen que l'equip de recursos humans ha treballat en plans personals per assegurar la reincorporació dels fins ara treballadors de la firma al mercat laboral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.