Sant Cugat, la ciutat amb més diferències salarials del Vallès Occidental

La bretxa per sexes, edats i nivell de formació és molt més alta a Sant Cugat que a les ciutats de l'entorn i que les mitjanes catalana i espanyola


Temes relacionats

Sant Cugat, 5è municipi català amb la renda per habitant més elevada el 2017 ( 1/mai/20)

Sant Cugat és la ciutat amb més diferència salarial entre homes i dones de la comarca (20/des/19)


  • Comparteix:

A Sant Cugat es registra la diferència més gran de salaris entre dones i homes i menors i majors de 35 anys / Foto: Cugat Mèdia

A Sant Cugat es registra la diferència més gran de salaris entre dones i homes i menors i majors de 35 anys / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat continua sent la ciutat del Vallès Occidental amb una bretxa salarial més acusada tant per sexes, com per edats i nivell de formació. Segons l'informe anual de salaris del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO), amb xifres de 2018, la diferència mitjana entre els salaris dels santcugatencs i les santcugatenques és del 27,7%, mentre que a la comarca, a Catalunya i a l'Estat espanyol la bretxa està entre el 21 i el 23%. Per edats, a Sant Cugat les persones majors de 34 anys cobren un 54% més que les menors de 34 i les que tenen estudis universitaris gairebé 3 vegades més que les que tenen formació bàsica (ESO) o inferior. La mitjana salarial de la població resident a Sant Cugat, això sí, segueix sent molt més elevada que als municipis de l'entorn i que les mitjanes comarcal, catalana i estatal, amb 43.160 euros anuals.

En concret, el sou mitjà de Sant Cugat és un 51,7% superior a la mitjana comarcal, un 59% que l'autonòmica i un 73,27% que l'estatal. Tot i això, és la ciutat vallesana amb una major diferència salarial entre els que cobren més i els que cobren menys. El 10% amb el salari més alt (84.821 euros anuals) cobra gairebé vuit vegades més que el 10% amb el salari més baix (11.031 euros anuals). De fet, sumant el salari mitjà del 40% de la població santcugatenca no s'arriba al salari del 10% de la població que cobra més.

A més, per nacionalitats a Sant Cugat es trenca amb la tendència comarcal, catalana i estatal i les persones estrangeres cobren més de mitjana (46.237 euros anuals) que les que tenen nacionalitat espanyola (42.875 euros anuals), un fet que tampoc passa a cap dels municipis veïns.

A Sant Cugat també hi ha la diferència més gran entre el salari mitjà de les persones residents, que és molt més alt, en concret un 27,3% més, que el de les que treballen a la ciutat. I pel que fa a sectors d'activitat econòmica, en tots els homes cobren més de mitjana que les dones i les diferències més pronunciades es troben a activitats professionals i administratives, la construcció i el comerç. Els sectors amb els salaris més alts a la ciutat són la indústria, seguit de les activitats professionals i administratives i el comerç, i els que presenta un salari més baix de mitjana és el de l'àmbit de l'educació, sanitat, serveis socials i altres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.