Més d'un centenar de locals de restauració i d'oci nocturn de Sant Cugat s'uneixen per afrontar la crisi del coronavirus
Els locals han creat un equip de treball per ajudar el sector 'a sortir de la millor manera possible de la crisi'
Els locals van haver de baixar la persiana amb l'inici de l'estat d'alarma / Foto: Cugat Mèdia
EconomiaPublicat el 10/mai/20 per Pau Vázquez
Més d'un centenar de locals de restauració i d'oci nocturn han sumat esforços per afrontar plegats la crisi del coronavirus. Amb l'inici de l'estat d'alarma, els restaurants, els bars i les discoteques van tancar, i és per això que ara s'han unit i han format un equip de treball per buscar solucions i demanar ajuda de manera conjunta a les administracions. A través d'un grup de Whatsapp en constant creixement, aquest grup de negocis locals s'encarrega de tirar endavant dos objectius: sintetitzar totes les propostes i fomentar la col·laboració entre tots els participants amb l'ànim d'aconseguir representar el 100% del sector.
Escolta-ho
En una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons', quatre representants d'aquesta nova unió de restauradors i locals d'oci nocturn han explicat la seva situació i com encaren el futur. Josep Alà, del Cafè Belgrado, ha destacat que han sorgit moltes propostes i que intentaran tirar-les totes endavant. Per fer-ho, però, Alà ha reclamat l'assessorament i l'acompanyament de l'Ajuntament, ja que no diposen de la suficient informació.
En aquesta mateixa línia s'ha expressat Ignasi Pongiluppi, del Mirador de Can Cases. 'Tenim molts dubtes. Hi ha moltes preguntes i el col·lectiu necessita certeses per prendre decisions sobre els seus negocis', ha explicat. Per la seva bada, Pau Fernández, del Somewhere, ha posat en valor el grup perquè permet oferir i comentar desenes d'idees sobre com pal·liar els efectes de la crisi en el sector.
Pel que fa a l'oci nocturn de la ciutat, la propietària de la discoteca Moon Sant Cugat, Laura Garcia, ha reconegut que 'ho tenen molt complicat'. 'Ningú sap quan podrem obrir. Hi ha locals que directament han decidit tancar i obrir l'any vinent'. En aquest sentit, Garcia ha explicat que en el seu cas han optat per intentar mantenir el personal a través dels ERTO i plantejar els seus dubtes a l'Ajuntament.
La crisi del coronavirus també ha tingut el seu vessant positiu, i és que per primera vegada una gran majoria dels locals de restauració i d'oci nocturn s'han ajuntat per remar plegats. 'Volem treballar per al conjunt i tenir presència a l'Ajunament i al poble', ha explicat Garcia. Josep Alà, del Belgrado, també veu el potencial del sector. 'S'obre una nova dimensió. Hem d'estudiar quina és aquesta nova normalitat i reinventar-nos. Som bons i forts com a col·lectiu, i estic segur que ens sabrem adaptar'.
DECLARACIONS
Josep Alà
A Sant Cugat ja feia temps que es parlava d'unir-nos, i la situació actual ha estat l'espurna que ha fet que això finalment es mobilitzés.
Your browser doesn’t support HTML5 audio