El teixit empresarial de Sant Cugat s'adapta a l'impacte del coronavirus

Des de Sant Cugat Empresarial es veu amb preocupació les conseqüències de la pandèmia


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les oficines / Foto: Cugat Mèdia (Guillem Babitsch)

Imatge d'arxiu de les oficines / Foto: Cugat Mèdia (Guillem Babitsch)

L'epidèmia de Covid-19 té conseqüències sobre el teixit empresarial de Sant Cugat. Les empreses s'estan adaptant a la situació, especialment pel que fa a les rutines de treball i al seguiment de les recomanacions per evitar contagis. Des de Sant Cugat Empresarial veuen amb preocupació l'impacte econòmic, tot i que asseguren que la prioritat ara mateix és la protecció de les persones.

El president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, ha assegurat que el teixit empresarial s'està intentant adaptar, però que no totes les empreses ho poden fer amb la mateixa facilitat.

Grans companyies amb seu a Sant Cugat han optat per aplicar mesures de prevenció. És el cas de Grifols, que des del 24 de febrer passat ha cancel·lat tots els viatges internacionals no necessaris, que han estat substituïts per videoconferències i altres tecnologies. En la mateixa línia, Roche, també amb seu a Sant Cugat, està aplicant el protocol per a pandèmies de l'empresa, que inclou la cancel·lació dels viatges a països de risc, l'ús de tecnologies per a reunions i evitar la presència a congressos. A més, el personal destinat a centres hospitalaris aplica el protocol de seguretat. A Ferrer també s'han restringit els viatges, s'han ajornat reunions i s'han cancel·lat les activitats formatives amb professionals sanitaris, entre d'altres. Segons aquestes empreses, la producció i els serveis no s'han vist afectats.

La mateixa Sant Cugat Empresarial ha desconvocat l'assemblea general i les comissions de treball.

En canvi, ha explicat Franquesa, algunes empreses petites i mitjanes tenen més problemes per aplicar mesures com el teletreball. 'Hi haurà grans conseqüències econòmiques', assegura Franquesa, ja que afectarà tota l'economia productiva i de serveis.

Per això ha reclamat, una vegada superada la situació sanitària, mesures fiscals i econòmiques per poder superar l'impacte i adaptar-se als nous paradigmes que generarà aquesta epidèmia.




Joan Franquesa

Si mirem a Itàlia, hi haurà grans conseqüències econòmiques que podem canviar els paradigmes de l'empresa en un futur. L'esperança és que serà temporal, però l'impacte serà molt gran.

Joan Franquesa

La no arribada de recanvis o producte fa setmanes que succeix. Ara el més greu és la forma de treballar. Una gran multinacional pot regularlitzar-ho des de fora, però les petites i mitjanes empreses és més complicat. Afectarà tota l'economia productiva i de serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.