Coneix els serveis mínims decretats per la vaga general

El govern català i l'Ajuntament han decretat els serveis mínims públics durant la jornada de vaga


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la vaga general del 21-F / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la vaga general del 21-F / Foto: Cugat Mèdia

La Generalitat i l'Ajuntament han decretat serveis mínims de cara a la convocatòria de vaga general d'aquest divendres 18 d'octubre. Pel que fa a ensenyament, hi haurà d'haver un docent cada sis aules a infantil i primària i una persona de l'equip directiu i un terç de la plantilla a les llars infantils i escoles municipals. En mobilitat, hauran de circular un 33% dels trens de rodalies i regionals tot el dia i un 25% els de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), metro i tramvia. En hora punta, entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i les cinc i les vuit de la tarda, hauran de garantir el 50% del servei.

Pel que fa a les línies d'autobús urbà, es garanteix el 50% del servei habitual i, com a mínim, un desplaçament complet d'anada i tornada a cada línia. Els detalls es poden consultar al web de l'Ajuntament. Pel que fa al transport escolar, totes les rutes que presta el Consell Comarcal es consideren serveis essencials excepte les que donen servei als centres de secundària. Per tant, les úniques rutes que es podrien veure afectades, segons el seguiment de la vaga, serien les dels Instituts. A la tarda, els serveis s’adaptaran a la demanda, segons l’ús de les rutes al matí.

Salut
Als centres mèdics es garanteix el funcionament normal d'urgències i unitats especials com cures intensives, vigilància intensiva, unitats coronàries, hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. S'haurà d'atendre tota operació quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent i greu a criteri de direcció mèdica, i qualsevol persona ingressada tindrà garantit el seu dret a ser atesa.

En els centres d'assistència extrahospitalària es garantirà l'assistència urgent durant l'horari habitual, amb un 25% de la plantilla. En els casos d'assistència unipersonal, es considerarà el servei com a mínim. Per la resta de serveis, a banda del de neteja, hoteleria i transport sanitari urgent, que s'hauran de garantir en el funcionament normal, es funcionarà com en un dia festiu.

Informació
A la ràdio i a la televisió públiques, els serveis mínims són d'un 50% dels continguts habituals en producció i emissió de programació informativa i l'emissió de la informació necessària 'en cas que es produeixi una emergència per a la població'.

Serveis mínims municipals
  • Un conserge a cada un dels següents centres: Escola Catalunya, Escola Collserola, Escola Gerbert d’Orlhac, Escola Joan Maragall, Escola l'Olivera, Escola Ciutat d'Alba, Escola La Floresta, Escola Pi d'en Xandri, Escola Pins del Vallès, Escola Turó de Can Mates, Escola La Mirada, Casa Mònaco, Casino de La Floresta, Centre Sociosanitari la Floresta, Casal Centre Cívic de Les Planes, Masia Torreblanca i recepció Ajuntament
  • Dos conserges a: la Biblioteca Gabriel Ferrater, el Casal Cultural de Mira-sol, la Casa de Cultura i l'Ajuntament en diferent franja horària.
  • Un gestor a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), un oficial de la Brigada Municipal, un tècnic de Protecció Civil, un tècnic d'Informàtica, un arquitecte de Territori.


  • A les instal·lacions esportives es garantirà la presència d'un auxiliar de suport a cadascuna d'elles: gimnàs de les escoles Gerbert d'Orlhac, Catalunya, Joan Maragall, la Floresta, l'Olivera i Turó de Can Mates, i dels instituts Pla i Farreras i Angeleta Ferrer, a les pistes de Sant Francesc, camp de futbol de Mira-sol, ZEM la Floresta i al pavelló de Valldoreix. Al pav3 de la ZEM de la Rambla del Celler hi ha d'haver dos auxiliars de suport a instal·lacions esportives en diferent torn.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.