Convocades aturades parcials aquest divendres a rodalies de Renfe


  • Comparteix:

Estació de Renfe de Sant Cugat / Foto: Localpres

Estació de Renfe de Sant Cugat / Foto: Localpres

El sindicat CGT ha convocat al conjunt de l'Estat espanyol un pla d'aturades parcials a partir d'aquest divendres a les empreses Renfe i Adif. La protesta afecta la línia R8, que connecta Martorell amb Granollers amb pas per Sant Cugat. A Rodalies de Catalunya, tant els trens regionals com de Rodalies, es prestarà un 66% de la capacitat de servei i un 33% en les hores de menys circulació, segons estableixen els serveis mínims decretats. Per aquest divendres, el sindicat ha convocat tres aturades parcials de dues hores: entre la mitjanit i les dues de la matinada, entre les set i les nou del matí, i entre les quatre i les sis de la tarda.

Les aturades
Les aturades, que s'iniciaran aquest divendres, es volen allargar durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, segons ha anunciat el sindicat. El sindicat justifica la mobilització per recuperar el poder adquisitiu perdut, contra l'externalització de serveis, per la contractació de nou personal i contra la negativa de l'empresa de crear un holding entre les companyies Adif i Renfe per fer front al repte de la liberalització del sector ferroviari.

Serveis mínims
El ministeri de Foment ha aprovat un pla de serveis mínims amb l'objectiu de garantir el 66% del servei en les hores punta i del 33% en les hores vall. En la resta del dia el servei serà l'habitual. Rodalies de Catalunya, tant els trens regionals o de Rodalies, prestarà un 66% de la capacitat de servei i un 33% en les hores de menys circulació. La mobilitat dels viatgers dels trens de llarga distància convencional i alta velocitat serà d'un 78%.

Devolució dels bitllets
El ministeri de Foment ha establert que els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació de la convocatòria de la vaga podran demanar el bescanvi de bitllet o el reemborsament del bitllet sense cap cost addicional a les diferents estacions i agències de viatges.

Renfe ha posat un telèfon d'atenció per als usuaris el 912320320, al portal de 'renfe.com' i 'rodaliesdecatalunya.com' i un telèfon d'informació pel servei de rodalies 900410041.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.