El concepte 'Reempresa' i la supervivència empresarial


  • Comparteix:

Imatge de la trobada d'aquesta setmana al Palau de Pedralbes / Foto: Reempresa

Imatge de la trobada d'aquesta setmana al Palau de Pedralbes / Foto: Reempresa

El programa Reempresa, impulsat per la patronal Cecot, ha evitat el tancament de 29 empreses a Sant Cugat des del febrer de 2014. Es tracta d'un model d'emprenedoria i de creixement empresarial pel qual un o més reemprenedors adquireixen un negoci que ja està en funcionament sense haver de passar pel tràmit de creació. Des de la seva posada en marxa a Catalunya, el 2011, el Centre de Reempresa ha intermediat en més de 1.770 transmissions, el 87,5% de les quals continuen en funcionament i amb èxit.

A Sant Cugat han participat del programa, que a l'àmbit local gestiona l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, 97 cedents d'empreses que volien evitar tancar el seu negoci. Segons l'informe, presentat aquesta setmana a Barcelona, el creixement majoritari de la facturació de les reempreses es deu principalment al perfil del nou reemprenedor, tot i que també té importància el passat del negoci.

Hi ha 225 reemprenedors que viuen a Sant Cugat, 187 dels quals encara busquen activament un negoci. Per sectors, l'hostaleria (48,28%) és el que ha tingut un percentatge més alt de transmissions amb èxit, seguit del comerç (31,03%), dels serveis (17,24%) i de la indústria (3,45%).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.