Joan Franquesa
És un acte provisional de seguretat, no vol dir que deixi de ser català o que puguin tornar a portar la seu a Catalunya en funció del que succeixi.
Segons Franquesa, la raó del canvi és 'no sortir del marc de seguretat jurídica que li dóna el Banc Central Europeu'. Es tracta d'una crida a la tranquil·litat a la qual s'ha sumat el Cercle Català de Negocis (CCN), amb seu a Sant Cugat. El president de l'associació, Albert Pont, ha anat més enllà i ha assegurat que, en cas de declarar-se la independència, les empreses que no tenen delegació a Catalunya l'acabarien instal·lant per poder mantenir el mercat. Són declaracions a Cugat.cat
Albert Pont
Hi ha milers d'empreses espanyoles que operen a Catalunya sense tenir presència física. Després de la independència hauran d'obrir delegacions o sucursals.
De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat a través de les xarxes socials que Banc Sabadell continua invertint i ampliant les instal·lacions de Sant Cugat.
El govern espanyol ha aprovat un decret per facilitar el canvi de seu de les empreses fora de Catalunya. El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha explicat aquest divendres que la decisió del canvi de seu recaurà sobre el consell d'administració, excepte quan els estatuts d'una empresa 'disposin expressament que l'òrgan d'administració no té aquesta competència'.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.