La companyia de lents Indo promou un projecte per crear ulleres personalitzades amb impressores 3D


  • Comparteix:

Foto: Projecte Optician 2020

Foto: Projecte Optician 2020

La companyia de lents Indo, amb seu a Sant Cugat, és la promotora del projecte Optician 2020 que té l'objectiu de dissenyar i produir ulleres a mida mitjançant impressores 3D en funció de les característiques anatòmiques de cada fisonomia i els gustos estètics de cada client. La iniciativa també posa sobre la taula que la fabricació de productes personalitzats amb impressió 3D és més ecològica que els mètodes de manufactura convencionals i ajuda a reduir els nivells d'emissions de CO2. Es preveu que la tecnologia estigui disponible de cara el 2017 a ciutats com Barcelona i Madrid.

Amb aquesta nova tecnologia el client pot escollir el color, el material i la forma que millor li queda amb un programa que escaneja la forma de la cara, la mida dels ulls, el pont del nas i l'estructura òssia al mateix temps que també es té compte la forma del vidre i les diòptries.

Un cop recollida la informació anatòmica en tres dimensions, l'usuari pot comprovar només en uns minuts i de forma virtual com li quedaran les ulleres. Per fer efectiva la compra, el client donarà l'ordre d'imprimir i la fàbrica associada més propera produirà les ulleres.

Pels coordinadors del projecte, del Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, l'estalvi logístic que suposa aquesta iniciativa és fonamental ja que redueix els costos econòmics i medioambientals que suposa la concentració de la fabricació a Àsia, allunyada dels centres de compra, i elimina els problemes de gestió i d'emmagatzemament dels estocs.

El programa té 10 socis de sis països europeus i està cofinançat per la Comissió Europea,



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.