Sant Cugat acull avui els Premis Cambra amb quatre empreses locals guardonades


  • Comparteix:

Els Premis Cambra van començar a lliurar-se el 1977 / Foto: Premis Cambra

Els Premis Cambra van començar a lliurar-se el 1977 / Foto: Premis Cambra

Sant Cugat acull aquest dimecres els Premis Cambra 2016 que reconeixeran enguany la tasca de 12 empreses, entre elles les santcugatenques Dormity.com, Specialisterne, Minka Houses i Somewhere Cafe. Els guardons s'entreguen des del 1977 i els atorga un jurat format per representants de l'òrgan de govern de la Cambra de Comerç de Terrassa, la Generalitat i els ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat, i membres de mitjans de comunicació, patrocinadors i companyies premiades en edicions anteriors. La gala de lliurament, presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tindrà lloc a l'Hotel QGAT a les vuit del vespre.

La companyia de fabricació i venda de sistemes de descans Dormity.com ha estat reconeguda amb un premi per l'Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament. L'empresa té seu a Sant Cugat i disposa d'una fàbrica a Rubí i d'un centre logístic a Terrassa. El guardó posa en valor 'la iniciativa i visió empresarial a l'hora d'integrar la innovació en processos tradicionals per crear valor competitiu'. El fundador i director general de Dormity.com, David Sánchez, ha assegurat que el premi és el reconeixement a l'esforç en inversió.

David Sánchez

És un orgull i un reconeixement a un esforç en inversió i en recursos humans. És el premi a tres anys de feina.


Specialisterne és una companyia dedicada a la formació tècnica i sociolaboral en el sector de les tecnologies de la informació destinada a les persones amb diagnòstic d'autisme d'alt funcionament i síndrome d'Asperger. L'objectiu de l'empresa és que totes les persones tinguin les mateixes oportunitats laborals. El Premi Cambra al Compromís i la Sostenibilitat reconeix 'un projecte emprenedor amb alt impacte social'.

El director general de la companyia, Francesc Sistach, ha explicat a Cugat.cat que aquest premi suposa una distinció a la feina feta.

Francesc Sistach

Ens fa molta il·lusió perquè és un reconeixement a la feina que hem fet. És la primera prova que això s'està valorant també des de fora.


Somewhere Cafe, ubicat al carrer de Sant Antoni, és el guanyador del Premi Cambra 2016 a la millor empresa de nova creació. Va néixer el 2014 amb l'impuls de dos socis, Pau Fernández i Olly Melhuish. Situat en una antiga lleteria, la rehabilitació va anar a càrrec de l'arquitecta Anna García Arenas. Inspirat en cafeteries de Melbourne, Portland, Londres, Berlín i Copenhaguen, combina l'oferta gastronòmica amb altres activitats com tallers de cuina.

Un dels responsables, Pau Fernández, destaca que, en els dos anys de vida de l'establiment, el 'brunch' s'ha convertit en l'estrella del menú

Pau Fernández

El 'brunch' és l'estrella absoluta. És quan més treballem. Nosaltres hem proposat un 'brunch' d'autor, diferent del que es fa habitualment.


La categoria Millor Iniciativa Comercial i de Serveis ha reconegut l'estudi d'arquitectura Jeev i la marca Minka House per apostar 'per un model diferenciat, sostenible i competitiu al sector immobiliari i de la construcció'. L'empresa es dedica al disseny i construcció a mida d'habitatges unifamiliars de disseny i luxe. El maig passat va traslladar el seu estudi d'arquitectes a un local a la plaça de Barcelona.

La resta d'empreses distingides en l'edició d'enguany dels Premis Cambra són Complift (Rubí), Iguña (Terrassa), Estamp (Terrassa), Ficosa (Viladecavalls), Cirprotec (Terrassa), Més Eficiència Social (Terrassa), Sanmy (Terrassa) i Vicente Torns SAU (Rubí).

L'entrega de premis aplegarà mig miler de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.