Sant Cugat acomiada Grau-Garriga en un acte al Monestir


  • Comparteix:

Grau-Garriga al Monestir de Sant Cugat

Grau-Garriga al Monestir de Sant Cugat

Sant Cugat recorda aquest dimecres l'artista recentment desaparegut Josep Grau-Garriga amb un acte a les set de la tarda al Claustre del Monestir. La nostra ciutat dedica el comiat al pintor santcugatenc, que va morir fa dues setmanes a la ciutat francesa d'Angers, on residia. El funeral va tenir lloc a Saint Mathurin sur Loire el primer dia de setembre. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Grau-Garriga va mantenir sempre el lligam amb Sant Cugat, des que va entrar a la Casa Aymat als anys 50 com a pintor i va revolucionar l'art del tapís amb nous materials i tècniques. Per això, diverses galeries de la ciutat dediquen els seus espais a l'obra de Grau-Garriga durant els mesos vinents. A la Casa Aymat s'inaugurarà una retrospectiva aquest dimecres després de l'homenatge. Es tracta d'una col·lecció de peces de diverses etapes de l'artista, des dels anys 80 fins a la seva mort. S'oferiran visites guiades de franc els diumenges 9 d'octubre, 13 de novembre i 11 de desembre, dia que clou l'exposició. La Sala Capitular del Monestir acollirà obres de gran format fins el 9 d'octubre, com la senyera que decora la Sala Ginesta de l'ajuntament.

D'altra banda, la Canals Galeria d'Art hi dedicarà una mostra, de setembre a novembre, que el mateix Grau-Garriga havia d'inaugurar. L'Espai Lluís Ribas també es reservarà per a Grau-Garriga, com explica el seu responsable, l'artista Lluís Ribas.

Lluís Ribas

Quan vaig venir em va impressionar una exposició de tapissos que ell feia al monestir i em va semblar valent.


Josep Grau-Garriga va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi a Catalunya i amb la insígnia de Cavaller de les Arts i les Lletres a França. El mestre tapisser es pot considerar un dels artistes santcugatencs més internacionals del segle XX, que va exposar a Nova York, París, Mèxic, l'Àfrica i la Xina, on va divulgar els seus coneixements renovadors del tapís. Així ho valora el regidor de Cultura, Xavier Escura.

Xavier Escura

Sempre insistia en les seves arrels pageses i santcugatenques i s'ha convertit en un artista de referència internacional.





Sant Cugat li va atorgar la Medalla de la Ciutat i el premi Santcugatenc de l'any el 1994 a tota una trajectòria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.