Marta Pessarrodona publica un llibre sobre els exiliats catalans durant la Guerra Civil


Temes relacionats

Pessarrodona torna a publicar poemes inèdits amb 'Animals i plantes' (25/gen/10)


  • Comparteix:

Portada de l'obra

Portada de l'obra

L'escriptora santcugatenca Marta Pessarrodona ha publicat 'França 1939 La cultura catalana exiliada', un llibre basat en l'èxode cultural de persones i institucions catalanes en terres franceses arran de la Guerra Civil. Pessarrodona s'ha mostrat satisfeta de recollir els fruits de quatre anys d'investigació sobre celebritats catalanes que van haver-se de refugiar. Soldevila, Riba, Sunyer, Rodoreda, Obiols i la Institució de les Lletres Catalanes són alguns dels protagonistes de l'obra, publicada per Ara Llibres.

L'objectiu de l'autora amb aquest nou llibre és explicar el primer exili de Catalunya, des del 1939 fins a finals de la Segona Guerra Mundial l'any 1948. La història, que té una estructura cronològica i una vocació narrativa, explica les dates i les rutes d'exili de diferents personatges, entitats i obres d'art, vinculats tots ells a la Segona República.

L'escriptora Marta Pessarrodona destaca a Cugat.cat els diferents aspectes que componen l'obra.

Marta Pessarrodona

Explico la història amb molta vocació narrativa. És un llibre sense notes, té un apartat de fonts, un qui és qui, tot relacionat amb el tema.


Pessarrodona també confessa que el text deixa un regust trist per la situació en què es troben els personatges. Tot i la seva simpatia cap a la Segona República, la narradora assegura que no ha volgut mostrar aquest període com el 'conte de fades' que molts autors descriuen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.