Els cinemes Yelmo tanquen per boicotejar la Llei del Cinema


  • Comparteix:

Yelmo Cineplex

Yelmo Cineplex

Les sales de cinema Yelmo de Sant Cugat tanquen les portes avui en protesta per la Llei catalana del Cinema. La mobilització, impulsada pel Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, vol denunciar el canvi legislatiu que farà que les distribuïdores ofereixin el 50% de les còpies en versió catalana.

Yelmo Cineplex s'ha unit a la protesta que durarà tot el dia. La decisió del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya s'ha pres després de la presentació d'un estudi encarregat pel propi sector que ha posat de manifest la difícil situació econòmica de les empreses exhibidores a Catalunya.

El document, a càrrec del professor titular d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona (UB), Josep Maria Gay, evidencia la caiguda del 10'5% de la rendibilitat de les sales en els darrers anys. Amb aquestes dades a la mà, Gay assegura que 'és evident que la Llei del cinema de Catalunya serà la seva 'sentència de mort'.

La protesta coincideix amb la celebració dels Premis Gaudí atorgats per l'Acadèmia de Cinema Català. Tot i això, el director del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, assegura que la convocatòria no té la intenció de boicotejar els guardons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.