La vicepresidenta d'Òmniun Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, explica la importància de les conferències.
Maria Rosa Caballé
Els conferenciants que tindrem són professors universitaris coneguts. Són primeres espases ja que cadascun d'ells ens poden parlar d'un punt determinar de la història catalana del s.XX.
És el cas de Narcís Garolera, de la universitat Pompeu Fabra, que serà l'encarregat d'iniciar el cicle aquest vespre amb 'L'arrencada de la cultura: la literatura contemporània, de Verdaguer a Sagarra i Pla'.
Maria Rosa Caballé explica l'argument d'aquesta conferència.
Maria Rosa Caballé
Serà una visió general de la transició d'una època on la llengua catalana escrita passa força desaparcebuda, cap a una època on guanya importància gràcies a l'impuls de Verdaguer.
El seguiran Albert Balcells, de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una xerrada sobre la institucionalització de la cultura i el santcugatenc Josep Maria Figueres que oferirà el 11 de febrer una conferència sobre el periodisme en guerra.
El també santcugatenc Borja de Riquer parlarà el 18 de febrer del catalanisme polític arran del franquisme, mentre que Jaume Sobrequés farà una aproximació a la visió catalana de la transició.
El cicle clourà el 18 de març amb la conferència 'El catalanisme polític en la democràcia' a càrrec del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Pelai Pagès.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.