El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat arriba a la 24a edició homenatjant Estellés i Salvat-Papasseit

La ciutat acollirà una vintena de propostes entre el 8 i el 29 d'octubre


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la 24a edició del Fesival Nacional de Poesia a Sant Cugat amb Jordi Lara, Núria Escamilla, Josep Pedrals i Carolina Hernández / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la presentació de la 24a edició del Fesival Nacional de Poesia a Sant Cugat amb Jordi Lara, Núria Escamilla, Josep Pedrals i Carolina Hernández / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat acollirà, un any més, el Festival Nacional de Poesia que enguany arriba a la seva 24a edició del 8 al 29 d'octubre. La programació d'enguany se centrarà en la celebració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés i el de la mort de Joan Salvat-Papasseit. L'espectacle inaugural, el 15 d'octubre, porta per títol 'Les veus del poble' i estarà dirigit per Jordi Bosch; i la cloenda serà una posada en escena de 'Si una emergència', el darrer llibre de Mireia Calafell, a càrrec de la mateixa poeta i del músic Nil Ciuró. Entremig, Sant Cugat acollirà una vintena d'actes en els quals la contemporaneïtat mirarà enrere per interpretar el moment actual.

Durant aquests dies es podran escoltar, a més, veus com les de Martí Sales, Feliu Formosa, Àngels Gregori, Josep Pedrals i Rodrigo Cuevas, entre d'altres, i comptarà amb la presència d'una trentena de poetes, músics i actors i actrius que faran de Sant Cugat "l'epicentre de la paraula escrita", com ha destacat la regidora de Cultura, Núria Escamilla, durant la presentació de la programació.

Tot plegat per presentar un festival amb moltes produccions pròpies "que és la gràcia dels festivals" com ha destacat la directora de Cultura, Esports i Educació de l'Ajuntament, Carolina Hernández.

Cal fer valdre la gràcia dels festivals perquè penso que no han de ser una repetició d'actes que anem veient per tot arreu, sinó que han de ser l'exponent de produccions pròpies.

Activitats del 8 al 29 d'octubre

El 24è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat donarà el tret de sortida el dimarts 8 d'octubre a les 19 h a la Sala Clavé de La Unió amb 'Llegat Estellés: Fer estelles el vers' que presentarà un diàleg entre els poetes Enric Casasses i Eduard Marco, en una sessió conduïda per Gemma Ventura. A partir d'aquell dia i fins al 15 d'octubre, es donaran cita tres propostes més que es repartiran entre la Biblioteca Central Gabriel Ferrater i la mateixa La Unió. Precisament serà el dimarts 15 d'octubre quan arribarà l'espectacle inaugural 'Les veus del poble'. Una proposta que comptarà amb Victòria Pagès i Jordi Boixaderas amb l'acompanyament d'Albert Bover Trio.

Els espectacles més esperats

De la vintena de propostes destaquen també la del 19 d'octubre a El Siglo que acollirà un vermut poètic amb Feliu Formosa i Jaume Pons; la del 22 d'octubre, que protagonitzaran Toti Soler i Pere Arquillué amb 'Coral romput' al Teatre-Auditori; i la del 28 d'octubre, amb Marta Pessarrodona, Pilar Aymerich i Àngels Gregori a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Un record a Àlex Susanna

L'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels recordarà el poeta Àlex Susanna, desaparegut aquest passat estiu, amb una proposta de Jordi Lara que dirigeix la lectura de 'El meu amic Àlex Susanna' a càrrec del propi autor Jordi Llavina.

Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater

Un altre plat fort del certamen serà la presentació, el 17 d'octubre, al Cafè Auditori, del nou premiat, el poeta valencià Eduard Marco amb l'obra 'Dolors', que és un homenatge de l'autor a la seva mare.

El Festival Nacional de Poesia està organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat amb el Suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A més, compta amb la col·laboració de Cugat Mèdia, l'ANC i l'Ateneu, entre d'altres.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL







Núria Escamilla

Realment Sant Cugat és una ciutat capdavantera en la promoció de la cultura, però amb aquest Festival Nacional de Poesia esdevé també l'epicentre de la paraula escrita.

Carolina Hernández

Cal fer valdre la gràcia dels festivals perquè penso que no han de ser una repetició d'actes que anem veient per tot arreu, sinó que han de ser l'exponent de produccions pròpies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.